Így mérheti meg internet elérése sebességét Windows 10 alatt

Korábban mutattunk egy Chrome kiegészítőt, amelynek segítségével pillanatok alatt lemérhető, hogy az éppen aktív internet kapcsolatunk milyen letöltési és feltöltési sebességre képes.

A Speedtest.net oldalon böngészőből, vagy a korábban már említett plug-innel elérhető teszt immár saját, Windows 10 alatt futó appot is kapott. Így ha nem akarjuk a böngészőnkben méregetni az internet elérésünk sebességét, csak telepítsük Windows 10 Áruházából a Speedtest by Ookla nevű alkalmazást.

Ettől kezdve villámgyorsan és egyszerűen mérhetünk. Használata roppant egyszerű: rákattintunk a hatalmas Go gombra és azonnal kezdődik a mérés. PING, letöltés, feltöltés. Az eredmények pedig örülhetünk, vagy adott esetben bosszankodhatunk egy sort és kérdőre vonhatjuk a szoláltatót, ha túl lassúnak érezzük az internetet, az előfizetett csomagban ígértekhez képest.

Természetesen továbbra is ott a webes felület, amely bármilyen böngészőből elérhető, ráadásul immár működik telepített Adobe Flash nélkül is (korábban a Speedtest az Adobe Flash-re épített, de immár – béta verzióban – HTML5 alapon is működik). De ha jobban szeretjük a célszoftvereket, az is rendelkezésünkre áll Windows 10 alatt.

Ne maradjon le erről sem!