Korábban mutattunk egy Chrome kiegészítőt, amelynek segítségével pillanatok alatt lemérhető, hogy az éppen aktív internet kapcsolatunk milyen letöltési és feltöltési sebességre képes.

A Speedtest.net oldalon böngészőből, vagy a korábban már említett plug-innel elérhető teszt immár saját, Windows 10 alatt futó appot is kapott. Így ha nem akarjuk a böngészőnkben méregetni az internet elérésünk sebességét, csak telepítsük Windows 10 Áruházából a Speedtest by Ookla nevű alkalmazást.

Így mérheti meg internet elérése sebességét Windows 10 alatt | Techwok.hu

Ettől kezdve villámgyorsan és egyszerűen mérhetünk. Használata roppant egyszerű: rákattintunk a hatalmas Go gombra és azonnal kezdődik a mérés. PING, letöltés, feltöltés. Az eredmények pedig örülhetünk, vagy adott esetben bosszankodhatunk egy sort és kérdőre vonhatjuk a szoláltatót, ha túl lassúnak érezzük az internetet, az előfizetett csomagban ígértekhez képest.

Így mérheti meg internet elérése sebességét Windows 10 alatt | Techwok.hu

Természetesen továbbra is ott a webes felület, amely bármilyen böngészőből elérhető, ráadásul immár működik telepített Adobe Flash nélkül is (korábban a Speedtest az Adobe Flash-re épített, de immár – béta verzióban – HTML5 alapon is működik). De ha jobban szeretjük a célszoftvereket, az is rendelkezésünkre áll Windows 10 alatt.