Mérje le a Chrome-ban, mire képes az internet kapcsolata

Az interneten böngészni nagyszerű élmény, ráadásul temérdek hasznos dolgot letölthetünk a különféle szerverekről. Ám az “élményt” nagyon erősen befolyásolja, hogy az internet kapcsolat sebessége.

Ha gyanúsan lassan töltődnek be a weboldalak, vagy úgy érezzük, hogy túl sokat kell várnunk egy-egy nagyobb fájl letöltésére, érdemes utána nézni, hogy mi okozhatja a gondot. Megfelelő sebességű például az internet kapcsolatunk?

A speedtest.net oldalra ellátogatva erre viszonylag könnyen választ kaphatunk, ám ha Google Chrome böngészőt használunk és gyakrabban szeretnénk ellenőrizni például a különféle wifi kapcsolatok sebességét, praktikusabb lehet letölteni az ingyenes Speedtest plug-int.

Miután telepítettük a böngészőnkbe, elég lesz bármikor egy kattintás a Chrome eszköztárán látható kis ikonra és máris képet alkothatunk a rendelkezésre álló letöltési és a feltöltési sebességről.

Ha gyakran csatlakozunk különféle wifi hálózatokhoz, praktikus lehet beüzemelni ezt a beépülő modult. De akkor is jól jöhet, ha az otthoni internet előfizetés tűnik gyanúsan lassúnak. A pontos sebességi adatok birtokában már egyszerűbb reklamálni is, ha a szolgáltatónk teljesen mást ígér, mint amit valójában kapunk.

Ne maradjon le erről sem!