Online OCR szolgáltatás, szkennelt dokumentumok átalakításához

Néhány nappal ezelőtt mutattunk már egy módszert azoknak, akik szeretnék a szkennelt dokumentumokat visszaalakítani szerkeszthető szöveggé. Akkor a Google Drive és a Google Docs volt a segítségünkre ebben, ami egy nagyon hatékony, s ráadásul teljesen ingyenes páros. Emellett korábban bemutattunk már professzionális OCR szoftvereket is (Windowsra és macOS-re egyaránt), amelyek irodai használatra talán praktikusabbak, lévén offline is használhatók. Ma viszont egy újabb online OCR szolgáltatás kerül terítékre, amely még a Google Drive-os megoldásnál is egyszerűbb és gyorsabb megoldást jelenthet, ha egy szkennelt dokumentumot szeretnénk szövegszerkesztőben módosíthatóvá varázsolni.

 

Villámgyors online OCR szolgáltatás

Az OnlineOCR.net oldal gyakorlatilag a legegyszerűbben használható OCR szolgáltatás, amellyel eddig találkoztunk. Használatához nincs szükség se regisztrációra, se plug-inek telepítésére. Egyszerűen megnyitjuk az oldalt a kedvenc böngészőnkben, majd a Select File gombra kattintva feltöltjük az átalakítani kívánt képfájlt, vagy PDF állományt. Ezután ki kell választanunk a felismerendő szöveg nyelvét (természetesen a magyar is ott van a listában), majd a szövegfájl formátumát, amelyben szükségünk lenne a szerkeszthető anyagra (Word, Excel, TXT). Ezután egy kattintást a Convert gombra, majd kis várakozás után már tölthetjük is le a kész, szerkeszthető dokumentumot. Az egyetlen korlátozás, hogy a feltöltött fájlt maximum 15 MB méretű lehet, de ez a legtöbb felhasználó számára valószínűleg bőven elegendő. Ha regisztrálunk, még több funkciót kapunk: többoldalas PDF dokumentumok átalakítását, feltölthetünk több képfájlt egyetlen ZIP archívumként stb.

Mindent egybevetve az OnlineOCR.net kifejezetten jó választás, ha hirtelen kell átalakítani egy szkennelt dokumentumot szerkeszthetővé, s az adott számítógépen nincs erre a célra telepítve megfelelő OCR alkalmazás.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató