A Windows gyorsítása és karbantartása, hatékonyan

Korábban mutattunk már néhány módszert arra nézve, miként lehet a Windowst gyorsítani, vagy éppen helyrepofozni, ha azt tapasztalnánk, hogy kezd lassulni és “bolondozni” a rendszer. Ezúttal egy olyan – ingyenes – alkalmazást mutatunk, amellyel szintén egyszerűen oldható meg a Windows gyorsítása, s ha úgy adódik, a rendberakása is.

Windows Repair 2018: a Windows gyorsítása és karbantartása

Bár továbbra is a korábban már többször említett Windows Doctor és az AVG PC TuneUp alkalmazások a kedvenceink ezen a területen, de igazságtalan lenne megfeledkezni a Windows Repair 2018 nevű alkalmazásról. Már csak azért is, mert nemrég jelent meg a legújabb verzió, amely elődeihez képest még hatékonyabb Windows karbantartást ígér: képes ellenőrizni a Windows fontos beállításait, a rendszerfájlokat, esetleges jogosultsági problémákat. Sajnos a használata korántsem olyan egyszerű, mint a Windows Doctor vagy az AVG PC TuneUp esetében. Némi hozzáértést feltételez a felhasználókról, de azért igyekszik minden eszközzel megkönnyíteni a rendszer karbantartását. Teljesen kezdőknek mindenesetre nem ajánljuk.

Beépített eszköztára mellett a rendszer saját karbantartó funkcióit is futtatja, vagyis igen alapos munkát véget, így – ha sikerül orvosolni a fellelt beállítási hibákat -, rendszerünk érezhetően gyorsulhat és megbízhatóbban is működik majd. De mivel a Windows Doctor 2018 elég alaposan képes belenyúlni a Windows lelkébe, ebből adódóan a használata korántsem kockázatmentes. Éppen ezért érdemes minden fontos adatunkról biztonsági mentést készíteni, mielőtt ráeresztjük a Windowsra, hiszen a rendszer összetettsége miatt előfordulhat, hogy valami balul sül el. Nálunk mindenesetre jól vizsgázott a Windows Repair 2018 ingyenes változata. Bár jóval lassabban dolgozik, mint a konkurens Windows-tuning szoftverek, cserébe sokkal alaposabb munkát végez.

A program ingyen letölthető és használható (akár portable, azaz hordozható változatban is), de van belőle egy Pro változat, amely további opciókkal igyekszik a felhasználók kedvében járni: automatikus frissítések, memória takarító, bővített tudású merevlemez takarító, és további sebességnövelő opciók. Ettől függetlenül a többségnek valószínűleg megteszi majd az ingyenes változat is. Ezzel is számtalan hibát helyrehozhatunk a Windowsban.

Ha valaki átláthatóbb, kvázi egy kattintásos Windows gyorsító- és karbantartó alkalmazásra vágyna, annak viszont továbbra is a Windows Doctor vagy az AVG PC TuneUp ingyenes próbaverzióit javasoljuk, amelyek használata jóval egyszerűbb, de ugyanilyen hatékonyan végzik a dolgukat (a próbaverziókban a legfontosabb funkciókat korlátozás nélkül használhatjuk).

Ne maradjon le erről sem!