Kézzel rajzolt hatású folyamatábrák készítése, extrém megközelítésben

Korábban mutattunk már markdown szövegszerkesztés témában extrém dolgokat, ilyen volt például a markdownra épülő prezentációs szoftver, vagy a szintén markdown alapú jegyzet alkalmazás. Azonban ez a kettő kétség kívül kifejezetten jól használható, hatékony alkalmazás, amelyekkel feltétlenül érdemes megismerkednie mindenkinek. Mai választottunk esetében már kicsit bizonytalanabbak vagyunk, de csak a kényelmes használat kérdésében, mert amúgy haszontalannak nem nevezhető ez az online szolgáltatás, amelynek célja a különleges, kézzel rajzolt hatású folyamatábrák készítése.

 

ShakyDraw: pofás folyamatábrák készítése

A ShakyDraw egy érdekes, online szolgáltatás, amellyel kézzel rajzolt hatású folyamatábrákat készíthetünk, csak éppen a ceruza és a papír helyett, itt a billentyűzetünkre lesz szükségünk. A rajzolási folyamat ugyanis kvázi egy szövegszerkesztőben zajlik, ahol a – | v < > + és hasonló jelekkel, s persze szövegekkel dolgozhatunk. A végeredmény pedig egy igen látványos, tényleg rajzolt hatású folyamatábra lesz. Nem állítjuk, hogy ez kényelmesebb lenne, mintha egy erre szakosodott szoftverben rajzolnánk meg az ábrát (amúgy korábban mutattunk ehhez profi, mégis ingyenes diagram- és folyamatábra rajzoló appokat), de az kétségtelen, hogy a végeredmény pofás lesz, az elkészítési pedig nem éppen rutin feladat.

Kipróbálni szerintünk feltétlenül érdemes, egyszerű érdekesség gyanánt is, de akinek esetleg megtetszik és használni kezdi, annak jutalma egy PNG formátumban lementhető folyamatábra lesz, áttetsző háttérrel. Prezentációkban kifejezetten jól használható.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató