Tökéletes Trello alkalmazás Windows 10-re és macOS-re egyaránt

Múlt héten ódákat zengtünk a Trellóról, amely szerintünk kifejezetten praktikus, ráadásul ingyen használható megoldás ötleteink, terveink, projektjeink kidolgozásához, megvalósításuk nyomon követéséhez, akár magunknak, akár csoportmunkához. Ahogy akkor elmondtuk, a Trello elérhető tetszőleges böngészőben, bármilyen rendszeren, illetve van hozzá iOS és Android applikáció. Nincs viszont hivatalosan szoftver az asztali rendszerekhez, ami igencsak nagy kár. Szerencsére akad alternatív Trello alkalmazás, ráadásul igen jutányos áron.

 

Paws for Trello: tökéletes Trello alkalmazás

A Paws for Trello Windowson és macOS alatt egyaránt használható. A két változat ugyanazt nyújtja, az egyiket a Microsoft alkalmazásboltjából, a másikat pedig a Mac App Store-ból vásárolhatjuk meg, mindössze 3 eurós áron.

Pénzünkért cserébe sokkal jobban kihasználhatjuk a Trello lehetőségeit az asztali rendszereken. Először is megszabadulunk a böngésző extra eszköztáraitól és menüitől, ettől kezdve a Trellót egy külön alkalmazásként érhetjük el. Emellett a Paws for Trello kihasználja a rendszerek üzenetközpontjait is, így ha bármilyen hozzászólás, módosítás történik Trello fiókunk tábláin, azonnal tudni fogunk róla, s rögtön reagálhatunk is rá. Minden fontos funkcióhoz kapunk billentyűkombinációt is, például a CMD + SHIFT + N kombinációval új ablakban nyithatunk meg egy másik táblát (így párhuzamosan is dolgozhatunk különböző táblákon), illetve a Ctrl + Alt + Space kombinációval azonnal létrehozhatunk új táblát a felugró ablakban.

A kombinációkat módosíthatjuk is, ami mondjuk ez utóbbinál praktikus, mert ütközik például Fantastical 2 egyik funkciójával. De akadnak még hasonló megoldások benne bőven. Mellesleg a fentiek a maces változatra vonatkoznak, de természetesen a windowsos verzió is alkalmas ezekre, csak más billentyűkhöz vannak rendelve benne az egyes funkciók.

Emellett minden eredeti Trello funkció elérhető a programban, de természetesen csak azok, amelyekre a Trello fiókunk alapján jogosultak vagyunk, vagyis nem lesz az ingyenes fiókból Premium változat, csak mert mostantól alkalmazáson belül használjuk azt.

A programhoz ingyen letölthető Chrome és Safari kiegészítő is, melyeknek segítségével egy megosztott Trello tábla linkjét egy mozdulattal megnyithatjuk a Trello for Paws alkalmazásban. Így rögtön ott kezdhetünk el dolgozni rajta.

Mindent egybevetve a Trello for Paws egy rendkívül jól összerakott, flottul működő alkalmazás, amely sokkal kényelmesebbé és gyorsabbá teszi az amúgy kiváló online szolgáltatás használatát. Ha gyakran használjuk a Trellót a munkánk során, akkor egyértelműen megéri a befektetést ez a kis alkalmazás. Alig két kávé áráért cserébe lehetünk hatékonyabbak a munkánk során!

Ne maradjon le erről sem!