7 remek Windows 10 program, amelyeket érdemes telepíteni

Több olyan válogatáson is túl vagyunk már, ahol ingyenes vagy fizetős programokat ajánlottunk Windowsra (például itt vagy itt). Ezúttal viszont kifejezetten azoknak javaslunk néhány appot, akik Windows 10-et használnak. Ez a hét Windows 10 program a rendszer tabletre is optimalizált felületét használja, így asztali PC-n, notebookon, de akár táblagépen is remekül lehet őket használni.

 

Code Writer

Ha gyakran dolgozunk forráskódokkal, jól jöhet a Code Writer is a gépen. Így kényelmesen átnézhetünk egy-egy kódot tablet üzemmódban is.

Nem állítjuk, hogy felveszi a versenyt az olyan népszerű kódszerkesztő programokkal, mint mondjuk az Atom, de azért ismer több programozási nyelvet és az egyszerű, letisztult felületnek is lehetnek előnyei.

 

Evernote

Nemrég írtunk részletes tesztet a népszerű Evernote jegyzetelő alkalmazásról. Ennek Windows 10-es kliense bizony jól jöhet, ha nem akarunk a kicsit lebutított online felülettel vesződni. Itt minden fontos funkciót elérünk, akár ingyenes, akár Plus vagy Premium előfizetéses Evernote fiókkal rendelkezünk.

 

Wunderlist

Kedvenc to-do alkalmazásunk, a Wunderlist is rendelkezik dedikált Windows 10-es appal. Így a rendszerhez illő modern felületen menedzselhetjük tennivalóinkat. Egyszerű, gyors és mindent tud, amire szükségünk lehet feladataink rendszerezéséhez. Az ingyenes Wunderlist fiók lehetőségei bőségesen lefedik az átlagfelhasználók igényeit, de még munkára is kiváló. Ha pedig mégis többre vágyunk, előfizethetünk a Pro változatra.

 

Microsoft OneNote

A OneNote számtalan alkalommal szerepelt már nálunk, aminek annyi az oka, hogy egy igen sokoldalú és ingyenes jegyzet alkalmazásról van szó. A Microsoft remek szoftverének szintén van kifejezetten Windows 10-re készült verziója.

Ez ugyan kevésbé összetett, mint az Office csomag részeként (és külön is) letölthető kiadás, de az alap funkciókat mind megtaláljuk benne. Táblagépes üzemmódban pedig sokkal kényelmesebb ezt használni.

 

Messenger

Ha elsődleges chat alkalmazásként a Facebook Messengert használjuk, akkor érdemes a webes felület helyett a Windows 10-re készült Messenger klienst beüzemelni. Sokkal átláthatóbb, mintha a Facebook integrált chat ablakaival küzdenénk, és sokkal kényelmesebb, mintha a messenger.com oldalt tartanánk nyitva állandóan a böngészőnkben.

 

Adobe Photoshop Express

Bár funkcióit tekintve igen messze van névrokonától, az Adobe Photoshop Express mégis szinte kötelező darab a Windows 10-es gépeken, kiváltképp, ha táblagépes üzemmódban is használjuk azokat. Segítségével villámgyorsan retusálhatjuk fotóinkat (felesleges objektumok eltüntetése, színkorrekció, vágás stb.), illetve a rengeteg képeffekttel kicsit fel is dobhatjuk a látványt.

Ha bejelentkezünk egy Adobe ID fiókkal, az alkalmazáson belül megvásárolható funkciókat is ingyen használhatjuk.

 

VLC Media Player

A népszerű VLC Media Player létezik Windows 10 változatban is, ami ugyan jóval kevesebbre képes, mint a hagyományos verzió, viszont cserébe táblagépes használatra optimalizálták a felületét. Sokkal kényelmesebb, egyszerűbb a használata, mint asztali változatának.

Ne maradjon le erről sem!