QR kód beolvasás iPhone-on, a Chrome segítségével

A Google Chrome jelenleg az egyik legnépszerűbb böngésző, nem csak asztali rendszereken, hanem mobilon is. Még iPhone-on is sokan szeretik, hiszen aki a számítógépén Windowst használ, annak praktikusabb szinkronban tartani a Chrome-ot a mobilon és a PC-n, mint a Safarival bajlódni (Macet használók esetében ez már kevésbé egyértelmű, a Safari ugyanis igen sok kényelmi funkciót biztosít mindkét platformon). Viszont ha már ott van a Chrome az iPhone-on, használjuk ki a végletekig. Akadnak ugyanis rejtett extrái: például a QR kód beolvasás.

 

QR kód beolvasás a Chrome segítségével

Az egyik ilyen érdekes plusz funkció a beépített QR kód olvasó. Ez többféle módszerrel is előcsalogatható. Ha például iPhone 6S vagy újabb modell van a birtokunkban, akkor a 3D Touch lehet a legjobb megoldás: egyszerűen nyomjuk meg kicsit erősebben a Chrome ikonját és a felugró menüből válasszuk a Scan QR Code menüpontot. Ha régebbi iPhone-unk van, vagy nem szeretjük a 3D Touch-ot, akkor az iOS központi keresőjében (Spotlight) írjuk be a “QR scan” kifejezést és a rendszer máris feldobja nekünk a Chrome ezen lehetőségét a találati listában. Ennyi!

Használata még ennél is egyszerűbb: irányítsuk a telefon kameráját a leolvasandó QR kód felé és máris látjuk, mit takarnak a fura jelek. Ennél egyszerűbben már szinte nem is lehetne megoldani a dolgot. Ha amúgy is használjuk a mobilos Chrome-ot, így nem kell külön QR kód olvasó appot telepítenünk.

Akit esetleg nem a QR kódok beolvasás, hanem azok egyszerű készítése foglalkoztat éppen, annak javasoljuk korábbi anyagainkat, amelyekben mutattunk már QR kód készítésre hatékony megoldásokat, például itt, vagy éppen itt.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató