Íme a hely- és tintatakarékos Epson nyomtató

Az Epson külső tintatartályos multifunkciósaiból már többet is górcső alá vettünk az elmúlt hónapokban. A cég meglehetősen nagy választékkal rendelkezik, s mivel a tesztek alapján a külső tintatartályos megoldás igencsak olcsón fenntartható, irodába és otthon egyaránt előnyös. De mi van akkor, ha nincs szükségünk se szkennelési, se másolási, pláne nem faxolási lehetőségre? Akkor is kénytelenek leszünk beruházni egy all-in-one készülékbe, csak hogy kihasználhassuk a külső tintatartály nyújtotta előnyöket? Nos, az Epson szerencsére gondolt azokra is, akik csak egy egyszerű, tintatakarékos nyomtató beszerzésében gondolkodnak: íme a hely- és tintatakarékos Epson nyomtató.

 

A hely- és tintatakarékos Epson nyomtató

Azt kell mondanunk, hogy az Epson külső tintatartályos kínálatából ezúttal megkaptuk a kategória “legalját”. Viszont ezt korántsem becsmérlésnek szánjuk. Egyszerűen arról van szó, hogy az Epson L120 a külső tintatartályos család legkisebb és legegyszerűbb tagja. Nincs benne wifi, így nyomtatni csak USB-s csatlakoztatás után tudunk, s a nyomtatáson kívül nincs is semmilyen extra lehetőségünk. Se szkenner, se fax. Nem használhatjuk másolóként sem.

Cserébe viszont kis helyen elfér, gyorsan nyomtat (feketéből 8,5 lap/perc, színesből 4,5 lap/perc) és rém egyszerű a használata. Emellett pedig ott van a nem elhanyagolható pozitívum: külső tintatartályos, vagyis kifejezetten olcsó a fenntartása. Nem kell teljes fejet vennünk ha kifogy, mindössze az éppen leapadt színből kell vásárolnunk utántöltőt és feltölteni vele az adott tartályt.

Az Epson L120 A4-es méretű nyomtatásra hivatott, ennek megfelelően hátul találunk egy lapadagolót, de elöl már az asztalon landolnak a kinyomtatott papírok, nincs külön tartó. Így ha lelóg a szekrényről, a papírok a földre kerülnek, ennek megfelelően érdemes inkább olyan asztalra, szekrényre elhelyezni, ahol lesz előtte elég hely a kész anyagoknak.

Mindazonáltal az Epson L120-nál is igaz, ami a többi külső tintatartályos Epson nyomtató esetén: a bekerülési ár az átlaghoz képest magas, hiszen ha azt vesszük, hogy kb. 35 ezer forintot kell otthagynunk érte a boltban, akkor ennyiért már multifunkciós ketyeréket is vásárolhatnánk más márka esetében. Ám az üzemben tartás hosszú távon mégis a külső tintatartályos megoldás esetében lesz kifizetődő (színenkénti kb. 1000 forintos árért), illetve a dobozban is találunk több ezer oldalra elegendő kezdőcsomagot.

Emellett az L120 tényleg teljesen bolondbiztos: a telepítését a macOS és a Windows 10 egyaránt automatikusan elvégzi, a használata pedig nagyjából kimerül a Print gomb vagy menüpont megnyomásában az adott programban (bár ha kell, természetesen minden opció rendelkezésre áll, hogy takarékosabban és villámgyorsan, vagy a lehető legjobb minőségben nyomtathassunk). Hosszú távú befektetésnek jó választás, akár otthonra, akár egy kis irodába.

Ne maradjon le erről sem!