Ha unjuk a Chrome külsejét: látványos Chrome téma letöltése

Ha valamiért szeretni lehet a Chrome-ot, akkor az a gyorsasága, a viszonylagos biztonság, amit webezés közben nyújt és persze a rengeteg letölthető plug-in (amelyekből mi is gyakran mazsolázunk hasznos darabokat). Illetve még valami: a letisztult, átlátható felület. Ám épp ez utóbbi az, amire könnyen rá is lehet unni. Szerencsére segíthet ezen néhány ingyen letölthető Chrome téma.

A Chrome azonban skinezhető, vagyis felületét kedvünkre átalakíthatjuk. Éppen ezért arra gondoltunk, mutatunk néhány olyan oldalt, amelyekről látványos Chrome témákat lehet letölteni, sőt, egy módszerrel is szolgálunk azoknak, akik saját skint szeretnének szabni a böngészőjükre.

Chrome téma letöltése

Lássuk hát, honnan lehet tölthető le Chrome téma, ha meguntuk az eredeti felületet. Nos, az egyik legjobb oldal kétség kívül Chrome Web Store, amelyben rengeteg jópofa sablon közül válogathatunk. Ezek telepítése is egyszerű, hiszen csak rákattintunk a kiválasztott téma leírásánál az Add To Chrome gombra és máris cserélődik a böngésző külseje a kiválasztottra. Az, hogy pontosan mi cserélődik, az adott témától függ: változhat a fejléc színe, textúrája, a fülek színe, háttere stb.

Ha itt nem találtuk meg amit kerestünk, akkor érdemes átnézni a Chrome Themes oldalra, ahol kategóriákba rendezve találunk további Chrome skineket. Ezek telepítése sem sokkal nehezebb: letöltjük a téma .CRX kiterjesztésű állományát, majd rákattintva telepítjük azt a Chrome-ba (sőt, alapértelmezésben a Chrome telepíti őket magától is a letöltés után).

Saját Chrome téma készítése

Ha saját Chrome témát szeretnénk készíteni, akár családi fotók és kedvenc színeink felhasználásával, akkor a Chrome Theme Maker nevű kis Chrome appra lesz szükségünk.

Ez teljesen ingyenes, s bár még csak béta verzió, de nálunk remekül működött. Az elkészült témát letöltjük a már emlegetett .CRX formátumban és pár kattintással telepíthetjük is.

Eredeti Chrome téma visszaállítása

Ha esetleg nem úgy sikerült a témakészítés, ahogy szerettük volna, vagy ráuntunk az alternatív változatokra és vágyunk az eredetire, akkor a Chrome Settings lapjának Appearance részében tudjuk azt visszaállítani, a Reset to Default Theme gombra kattintva.

Ne maradjon le erről sem!