Íme a 3 legjobb ingyenes DVD-író program Windowsra

Bár szép lassan kimennek a divatból (egyre kevesebb notebookba kerül például DVD-meghajtó), azért még sokan vannak, akik ma is CD-re, DVD-re, esetleg Blu-ray lemezre mentik anyagikat, akár biztonsági mentés, akár megosztás céljából. Nekik szól mai ajánlatunk: 3 remek ingyenes DVD-író program Windowsra.

 

BurnAware

A BurnAware ingyenes verziója (ebből van fizetős Premium változat is) imindenre képes, amit egy ilyen programtól elvár az ember. Gyakorlatilag az összes létező formátumot támogatja, beleértve a Blu-ray adathordozókat is. Készíthetünk vele egyszerű adatlemezeket, MP3 CD-t, hagyományos audio CD-t , bootolható lemezt stb. UPDATE: Az audio CD-k írásához gyakorlati útmutatóval is szolgálunk ebben a cikkben.

Készíthetünk ISO fájlokat, illetve felírhatunk ISO képfájlokból lemezeket. S ha ez még nem lenne elég: magyar nyelvű felülettel is használhatjuk. Mindent egybevetve mi ezt ajánljuk leginkább, de azért érdemes még megnézni a többit is!

 

InfraRecorder

Az InfraRecorder felületét és funkciót tekintve szakasztott olyan, mint az egykori nagyágyú, a Nero.

Éppen ezért nagyon felhasználóbarát: itt is kényelmesen, gyorsan dolgozhatunk viszont csak CD- és DVD- lemezekkel, de ezek közül legalább a többmenetes és kevert módú változatokkal is megbirkózik. Ez a program is használható honosított felülettel.

 

ImgBurn

Az ImgBurn egy kicsit rendhagyó – és igazi régi motoros – ebben témakörben. Rendkívül megbízható és sokoldalú program, de elsősorban akkor érdemes használni, ha valamilyen lemezképfájlból akarunk “fizikai változatot” kreálni. Akkor viszont aligha találunk jobbat: BIN, CCD, CDI, CUE, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG és PDI támogatást is kapott.

Ír CD, DVD, BD lemezeket egyaránt, készíthetünk vele audio CD-t, felrhatunk video DVD-t stb. Szóval ennek sem érdemes kimaradnia a gyűjteményből, mert bár a felülete szerintünk kevésbé barátságos, de a tudása kétség kívül sokrétű. Ha szükségesnek érezzük, letölthetünk hozzá magyar nyelvi fájlt is a készítők oldaláról.

Ne maradjon le erről sem!