Hasznos és látványos Windows kiegészítők az Asztalra

Megjelent a népszerű Windows-“átalakító”, a Rainmeter legújabb verziója. A Rainmeter 4.0 továbbra is ingyenes szoftver, így szabadon letölthető a készítők oldaláról, hogy aztán telepítése után jelentősen átszabhassuk a Windows Asztalát. A programmal ugyanis különféle plug-ineket építhetünk be a “rendszerbe”, amelyek változatos, hasznos funkciókat láthatnak el: mutathatják az akku adatait, a szabad helyet, a processzor hőmérsékletét, vagy éppen friss híreket. A fantáziánk viszonylag szabadon szárnyalhat, mert a Rainmeter remekül testreszabható a funkciók és a grafikai megoldások tekintetében is, bár az nem valószínű, hogy egy kezdő felhasználó rögtön elkészítené saját moduljait hozzá.

Szerencsére rengeteg ingyen letölthető extra modul létezik már most is, amelyek elérhetők például a DeviantArt oldalon vagy éppen a Rainmeter fórumon (lásd nyitóképünk forrását is). A Lifehacker nevű online magazinnál pedig folyamatosan láthatunk összeállításokat, például a Rainmeterrel (is) átszabott Windows Asztalokra.

Arra azért vigyázzunk, hogy a modulokat a letöltés után nézzük át legalább a Virustotal nevű online vírusellenőrzővel. De ha minden rendben, akkor e Windows kiegészítők segítségével remekül átszabhatjuk így a rendszert, olyanra, amilyenre csak szeretnénk.

Amire még szükségünk lehet, az egy dögös háttérkép, vagy például egy látványos alkalmazásindító felület.

Ne maradjon le erről sem!