Így lehet Apple-stílusú Start-menüje Windowson, ingyen

Ha unjuk a Windows Start-menüjét és jobban bejön az iPhone-on/iPaden vagy OS X-en megismert alkalmazásindító felület, ne keseregjünk. Pár kattintással megoldható, hogy rendszerünk Apple-stílusra váltson.

PaperPlane Smart Launch

Egészen pontosan az OS X Launchpad felületét ültethetjük át a Windowsra, mégpedig a PaperPlane Smart Launch nevű ingyenes programmal.
A kis alkalmazás telepítése gyerekjáték, s miután feltettük, automatikusan felveszi felületére az alap Windows programokat, illetve a már telepített szoftvereket.
Ha valami mégis kimaradna, vagy később telepítünk újakat, a PaperPlane ikonos felületén a jobb egérgombbal kattintva, majd az Add menüpontot választva szépen hozzáadhatjuk azokat is megújult indítópultunkhoz.

Ugyanígy fájlokat, rendszerfunkciókat és internetes linkeket is elhelyezhetünk rajta, s hogy az egész áttekinthető legyen, elrendezhetünk mindent mappákba. Mindez megszólalásig hasonlít az OS X Launchpadjára (és így persze az iPad felületére is).

A programok ikonjait könnyedén lecserélhetjük, így ha letöltünk egy ingyenes ikongyűjteményt, akár teljesen macesre szabhatjuk az egészet.
Kényelmes használatához érdemes a PaperPlane ikonját letenni a Tálcára, a Windows saját Start-gombja mellé, de akár tetszőleges gyorsbillentyűhöz is hozzárendelhetjük a megnyitását.

Felülete testreszabható, változtathatjuk az ikonok méretét, a háttér színét, a működést, s a teljesség kedvéért még a nyelvet is átállíthatjuk magyarra.

Ne maradjon le erről sem!