Dögös Windowst szeretne? Induljon a Windows átalakítás!

Egész nap a szokványos Windows felületet bámulni nem éppen felemelő életérzés. Ráadásul egy sereg fontos információért kell különféle alkalmazásokban bóklásznunk, ahelyett, hogy szinte mindig minden fontos információ az orrunk előtt lenne. Ha valaki szeretné kicsit megreformálni a Windows hagyományos Asztalát, az alábbi programmal megteheti.

Windows átalakítás hasznos kiegészítőkkel

A Rainmeter egy ingyenes Asztal-tuningoló alkalmazás, amelynek segítségével viszonylag egyszerű a Windows átalakítás. Ráadásul nem csak felesleges tupírozásra képes, hanem néhány valóban hasznos eszközt is állandóan a szemünk előtt tart.


Különféle widgetek használatával rengeteg infót tarthatunk az Asztalon, rendezetten, anélkül, hogy belekavarodnánk az információáradatba.
Az alapértelmezett gyűjtemény meglehetősen szűkre szabott (óra, rendszer-információs modulok stb.), s az alap skin sem éppen különleges, bár aki szereti a letisztult felületeket, annak tetszeni fog.
Viszont a programhoz seregnyi kiegészítő tölthető le az internetről, ingyen.
Ez ügyben érdemes az online dokumentációt szemügyre venni, mert példának okáért a Deviantart odalról és a Lifehacker magazin gyűjteményéből komplett összeállításokat tölthetünk le, extra widgetekkel és látványos felületekkel.

Sajnos a Rainmeter konfigurálása nem éppen egyszerű, kell egy kis gyakorlás, mire az ember kiismeri magát a beállítási lehetőségeken, ám ha egyszer ráéreztünk, szinte teljesen szabad kezet kapunk, hogy kényünkre-kedvünkre alakítgassuk a rendszert.
Ingyen van, ha nem jön be, legfeljebb eltávolítjuk a gépről. De ha szeretnénk kicsit dögösebb Windowst, érdemes egy próbát tenni vele.
A nyitóképünkön és a cikkben szereplő felületek iránt érdeklődők itt és itt kutakodjanak.

Egyébként épp tegnap mutattunk amúgy egy másik hasonló megoldást is, bár ott nem annyira a “dögösségre”, inkább a tökéletes átláthatóságra törekedtünk.

Ne maradjon le erről sem!