Átláthatóbb Windows Asztal, pillanatok alatt

Sajnos gyakori látvány, hogy a Windows Asztalát áttekinthetetlen, szövevényes módon eluralják a különféle színes ikonok. Ez részben nem tesz jót a rendszernek sem, de ami rosszabb: mivel nehéz kiigazodni a káoszon, a felhasználó jár pórul leginkább.
Pontosan olyan ez, mint amikor rendetlenséget hagyunk az asztalunkon: előbb vagy utóbb nem fogjuk megtalálni a fontos dokumentumokat, jegyzeteket, a mobiltelefont, aztán a kocsikulcsot. Sokkoló. Ugyanígy frusztráló a digitális kupi is, hiszen nehezebben leljük meg a keresett programot, dokumentumot, képfájlt, mappát, aztán a vége az lesz, hogy egy hirtelen “rendrakás” során szépen töröljük a fontos anyagokat is (zárójelben jegyezzük meg, hogy erre az esetre mutattunk már megoldást, amivel a véletlenül törölt, de már a Lomtárban sem megtalálható fájlok visszaállíthatók).
Mi a megoldás? Máris mutatjuk!

Átláthatóbb Windows Asztal

A Stardock hosszú évek óta az egyik legtermékenyebb cég, ha a Windows felületének átalakítására szolgáló segédprogramokról van szó.
Egyik alkalmazásuk, a Fences pedig kifejezetten arra szolgál, hogy a Windows Asztalán tökéletes rendet tarthassunk.

Az elv roppant egyszerű: a Fences virtuális dobozokat hoz létre az Asztalon, ahová szépen, kategóriákra osztva rendezhetjük el az ikonokat és fájlokat. Tehetjük például egy dobozba a programok indítására szolgáló parancsikonokat, egy másikba az aktuális munkáinkhoz szükséges fájlokat, dokumentumokat stb.
A dobozokon belül szabadon változtathatjuk az ikonok és listák nézetét, a rendezés szempontját. Minden doboz testreszabható: változtathatjuk a színüket, átlátszóságukat.

Miután használatba vettük a Fencest és ízlésünknek megfelelően kialakítottuk az elrendezést, tapasztalni fogjuk, hogy sokkal gyorsabban, egyszerűbben találjuk meg a dolgokat az Asztalon. Nem nagy különlegesség, mégis igen praktikus megoldás. Ráadásul bármikor átrendezhetjük, ha hirtelen más felépítésre van szükségünk.
Ráadásul a képernyő mérete sem akadály, mivel a Fencesben több oldalt is létrehozhatunk, amelyek között azután az Alt + Jobbra vagy Alt + Balra billentyűkombinációkkal, vagy az egér bal és jobb gombját egyszerre nyomva tartva, egy egérmozdulattal válthatunk. Szóval akár több asztalnyi anyagot is elhelyezhetünk így, átlátható módon.

A program sajnos nem ingyenes, de az átláthatóbb Windows Asztal 10 dollárt simán megér, ha úgy látjuk, segítene bennünket a rendszerezésben. Nem zsákbamacska, mielőtt megvesszük, 30 napig ingyen kipróbálhatjuk.
Korábban mutattunk amúgy egy ingyenes alkalmazást, amelynek segítségével az OS X/iPad felületre hasonlító, átlátható Start menünk lehet Windowson. Érdemes még azt is kipróbálni, hogy tovább fokozzuk hatékonyságunkat.

Ne maradjon le erről sem!