Képernyő sarkához rendelt alkalmazásváltó Windowsban

A macOS és a Linux egyes grafikus felületeinek nagyszerű funkciója, hogy a képernyő négy sarkához is rendelhetünk azonnal elérhető funkciókat. Így ha az adott sarokba visszük az egérkurzort, elindulhat az adott sarokhoz rendelt program, vagy aktiválódhat egy rendszerfunkció, például az alkalmazásváltó. A képernyő sarkához rendelt alkalmazásváltó azonban akár a Windows 10-ben is elérhető, csak éppen szükség van hozzá egy ügyes kis programra.

 

Képernyő sarkához rendelt alkalmazásváltó

A Hotcorner nevű ingyenes program segítségével a funkció rém egyszerűen beépíthető a Windowsba a Linux GNOME felületének egyik ilyen funkciója. Csak töltsük le és futtassuk a programot. Ettől kezdve ha az egérkurzort a képernyő bal felső sarkába viszük, átlátható módon elrendeződnek a képernyőn az éppen futó alkalmazások ablakai és kiválaszthatjuk, amelyikre éppen szükségünk van. Nagyon kényelmes megoldás így váltani a futó programok között. Érdemes kipróbálni!

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató