Weboldalak nyomtatása tintatakarékosan és környezetkímélőn

Mutattunk már megoldást korábban arra, miként lehet fotókat több oldalra nyomtatni, hogy a végén összeragasztható posztert kapjunk, és teszteltünk már több remek, takarékos nyomtatót is. De mi van akkor, ha valaki weboldalakat szeretne úgy kinyomtatni, hogy elmaradjon a sallang és csak a lényeg legyen a papíron? Megoldható a weboldalak nyomtatása így is?

Nos, erre való az alábbi, ingyenes online szolgáltatás.

 

Print Friendly

A Print Friendly egy zseniális kis szolgáltatás, amelynek segítségével nyomtatás előtt automatikusan likvidálhatjuk a weboldalak menüit, bannereit, grafikai elemeit, hogy csak a cikk szövege és a hozzá tartozó fotók, képek maradjanak meg.

Ehhez nem kell semmilyen HTML szerkesztési tapasztalat: egyszerűen másoljuk a kérdéses cikk URL linkjét a Print Friendly oldalon a Print Preview gomb előtti szövegmezőbe, majd kattintsunk az említett Print Preview gombra.

Kis gondolkodás után az online program elkészíti a kérdéses cikk lecsupaszított verzióját. Ez legtöbbször már így is “nyomtatásra kész”, de ha kell, egy-egy kattintással törölhetünk még belőle bekezdéseket, képeket. Sőt, a Remove Images opciót bejelölve teljesen kiirthatjuk belőle a fotókat. Sőt, akár a betűméretet is átállíthatjuk.

Így végül egy nagyon tinta- és papírtakarékos változatot kapunk, ami nem csak anyagilag hasznos, de környezetvédelemi szempontból is előnyös. Ráadásul gyorsabb is így a weboldalak nyomtatása.

Ha már úgy néz ki az anyag, ahogy elképzeltük, nyomtathatjuk azonnal, vagy menthetjük PDF formátumban is a gépünkre. Utóbbi remekül olvasható e-book olvasókon, vagy akár mobilon, monitoron egyaránt.

Szóval ha a pénztárcánkra és a környezetre egyaránt szeretünk odafigyelni nyomtatáskor, s fontos számunkra a weboldalak nyomtatása, érdemes használni ezt a szolgáltatást.

Azt már csak mellékesen jegyezzük meg, hogy a Techwok.hu cikkek elő vannak készítve a Print Friendly gyors alkalmazására. Ahogy a képen is látható, a cikkek mellett megjelenő kis zöld, nyomtató ábrás ikonra kell csak kattintani és máris nyomtathatjuk vagy PDF-be menthetjük a cikket, természetesen ennek megfelelően átalakítva. Így akár papíron is olvasható minden Techwok.hu bejegyzés.

Ne maradjon le erről sem!