Zenék mixelése Androidon, teljes kényelemben

Még nyár végén mutattunk be egy nagyon jól sikerült remix alkalmazást, a Remixlive-ot, amely akkor Windows, macOS és iOS alatt volt használható. A Mixvibes azonban időközben gőzerővel dolgozott a másik népszerű mobil platformon használható változaton is, amely végül pár nappal ezelőtt napvilágot is látott.

Nem álltuk meg, kipróbáltuk ezt is!

 

Remixlive Androidra

Igaz, a Remixlive új, androidos változata a korábban tesztelt verziókhoz képest nem hozott forradalmi újítást, de nem is ez volt a cél. Végre Androidon is tudunk saját remixeket készíteni, hogy aztán exportáljuk azokat mp4-be és felhasználjuk videókhoz, prezentációkhoz, játékokhoz, házibulihoz.

A lényeg tehát ugyanaz, mint bármely más platformon: a Remixlive alkalmazáson belüli áruházából letölthetünk három ingyenes és több fizetős (darabja 600 forint körül) összeállítást, különböző stílusokból.

Ezek a csomagok egy halom loopot és effektet tartalmaznak, amelyeket kedvünkre keverhetünk a program felületén. Nulla zenei előképzettséggel. S ez utóbbi ellenére a végeredmény vérprofi lehet.

Ráadásul nem kell beérnünk a vásárolt loopokkal: sajátokat is importálhatunk, sőt, van lehetőség programon belüli hangrögzítésre is.

A fentieken túl van keverőpult, effektezési lehetőség, sőt, még hangszerkesztési funkció is. Igaz, ezek többsége sajnos fizetős. Az amúgy ingyen letölthető alkalmazáson belül megvásárolhatjuk azokat az extrákat, amelyekre valóban szükségünk lenne (transpose, reverse effekt stb.).

Tényleg sokoldalú kis app a Remixlive, amely bár ingyen tölthető le, azért ha igazán használatba akarjuk venni, pár száz forintot rá kell majd áldoznunk, ha más nem az exportálási lehetőségre. De a kipróbálása nem kerül semmibe, a három alap loop csomaggal simán megismerhetjük a lehetőségeit.

Aztán ha megtetszett, egy kis befektetés után indulhat a zenegyártás, tényleg jó minőségben, mostantól akár egy androidos okostelefonnal is.

Ne maradjon le erről sem!