Így készíthetünk vírusmentesítő pendrájvot, pár kattintással

A Panda Antivirus nem éppen új versenyző az amúgy igen népes antivírus felhozatalban. Az ingyenes változat teljes körű védelmet nyújt a kéretlen digitális károkozókkal szemben és biztonságosabbá teszi az internetezést is. Igaz, nem tartalmazza például a fizetős változat tűzfal funkcióját, de a vírusok elleni védelmet azért rábízhatjuk Windows 10 alatt. Érdekessége amúgy, hogy felhő alapú megoldással intézi a vírusadatbázis folyamatos frissen tartását, így nem kell azzal szórakozni, hogy manuálisan töltsük le a napi-heti frissítéseket.

A másik két nagy előnye sok konkurenssel szemben, hogy tud magyarul, illetve ami még ennél is fontosabb: egész visszafogottan bánik az erőforrásokkal.

Mi most mégsem ezért hozzuk szóba, hanem mert van egy nagyszerű funkciója: létrehozhatunk vele vírusmentesítő pendrájvot. Így ha egy gépünk már megfertőződött, jó esélyünk van rá, hogy helyrepofozzuk.

Vírusmentesítő pendrájv készítése

A bootolható pendrájv elkészítése meglehetősen egyszerű. Első lépésként nyissuk meg a Panda Free Antivírus felületét, majd kattintsunk az USB védelem gombra. A megjelenő felület felső részén kattintsunk az USB védelem gombra és a legördülő menüből válasszuk ki a Helyreállító készlet lehetőséget.

Az ezután megjelenő felületen kattintsunk a Helyreállító USB-megh.létreh. feliratú gombra. Ezután elindul egy varázsló, amelynek csak követni kell az utasításait (csatlakoztatni például a helyreállító pendrájvként használni kívánt USB eszközt).

Ha elkészültünk, a létrehozott vírusmentesítő pendrájvot csatlakoztathatjuk bármilyen, USB-ről bootolni képes PC-hez és arról indítva a számítógépet eltávolíthatjuk az esetleges makacs fertőzéseket, amelyeket a fertőzött Windowsban már nem sikerült utólag likvidálni.

Egyszerű és gyors megoldás, amely jól jöhet, ha valamelyik gépünk megfertőződik (értelemszerűen a mentesítő pendrájvot ne egy fertőzött gépen hozzuk létre).

Korábban mutattunk egyébként egyéb ingyenes megoldásokat is, amelyekkel jó esély van, hogy vírusos gépünket helyrehozzuk. Érdemes olvasgatni kicsit a korábbi összeállítást is, erre a linkre kattintva.

Ne maradjon le erről sem!