Két weboldal, ahol festményt készíthetünk fotóinkból

Az elmúlt hetekben mutattunk már két remek mobil alkalmazást (Prisma és Adobe PaintCan), amelyek segítségével látványos festménnyé alakíthatók a mobillal készült fotók. De mi van akkor, ha nem a mobilon, hanem a számítógépen “festenénk” át képeinket? Nos, semmi gond, erre is tudunk szolgálni ingyenes megoldásokkal.

Dreamscope

A legjobbnak tűnő megoldás a Dreamscope, amelynek használata gyerekjáték és korlátozások sincsenek. Csak feltöltjük a fotót, kiválasztjuk a kívánt stílust és máris készül a “festményünk”.

A művelet sebessége a feltöltött kép méretétől és a kiválasztott effekttől is függ, de általában nem kell sokat várni. Ha elkészült a kép, a böngészőnknek megfelelő módszerrel lementhetjük (általában jobb klikk a képen majd a menüből a Download picture vagy hasonló elnevezésű menüpontot kell választani).

Természetesen azonnal meg is oszthatjuk a digitális remekművet a népszerű közösségi oldalakon, egyetlen kattintással.

Deepart.io

A Deepart.io ennél kicsit korlátozottabb, itt ugyanis az elkészült képeket csak maximum 500×500 pixeles méretben tölthetjük le. Cserébe viszont nagyon profi effektekből építkezhetünk.

A végeredmény látványos és azért az 500×500 pixel például egy avatarhoz bőségesen elegendő méret. Sajnos ha ennél nagyobb változatra vágyunk, fizetnünk kell, de ez esetben akár poszter méretekig is elmehetünk (feltéve persze, hogy az eredeti fotó ehhez megfelelő méretű).

A képek elkészítése egyébként elég lassan megy, de vigaszul: e-mailben is küldenek értesítést, ha elkészült a művünk.

Ne maradjon le erről sem!