Látványos HTML5 bannerek készítése villámgyorsan, egyszerűen, ingyen

Mostanra talán már senkinek nem mondunk újat azzal, hogy a Flash bannerek, hirdetések ideje lejárt. Mivel a mobil rendszerek mellett immár az asztaliak sem igazán támogatják alapból a Flash-t, s a modern böngészők is inkább csak a HTML5-re alapoznak, ideje komolyan elgondolkodnia mindenkinek, hogy – hacsak nem akar anim GIF-ként közzétenni hirdetést – átálljon a HTML5 alapú bannerek készítésére. Legyen szó Adwordsről, mobil appokban megjelenő hirdetésekről, vagy bármi másról, ezzel aligha lőhetünk mellé. De mi kell hozzá, hogy összerakjunk egy ilyet?

 

Google Webdesigner

A teljesen ingyenes – igaz, egyelőre csak béta állapotú – Google Webdesigner például remek választás lehet.
Segítségével szinte bármilyen platformra készíthetünk bannereket, HTML5 és CSS3 alapokon. Azonban nem kell megijedni, programozói tudásra nem lesz szükségünk, ugyanis mind az animációk, mind az interakciók fogd és vidd módszerrel, s pár kattintással felhasználhatók leendő hirdetésünkben.

 

google-web-designer-3

Sőt, a szokott animációk, gombok mellett integrálhatunk Google térképeket, Street View nézetet, Youtube videókat, galériákat, hangot, naptárbejegyzést stb. is anyagunkba. Mindezt tényleg pár kattintással.
A Webdesigner alapból képes 3D-s nézetek kombinálására is, így a szövegeket, képeket stb. elforgathatjuk térben is.

 

google-web-designer-4

Animáció készítés közben használhatunk a videoszerkesztőkben (vagy éppen a Flashben) megszokott idősávokat is, de lehetőségünk van egyszerűsített nézetre is, ahol nagyjából slideshow-ként rakhatjuk össze az egészet.

 

google-web-designer-5

Mindent egybevetve a Google Webdesigner remek eszköz, ha látványos és interaktív HTML5 animációt készítenénk hirdetésként. Ráadásul használható Windowson, OS X-en és Linuxon egyaránt.
Ha valaki ennél többre vágyik, korábban bemutattunk egy nagyon sokoldalú HTML5 animációs szoftvert, amely ugyan nem ingyenes, de szinte mindenre képes, amire szükségünk lehet e témakörben.

Ne maradjon le erről sem!