iOS 9.3 tipp: Evernote import Notes alkalmazásba

Most, hogy már jelszavas védelemmel is ellátható a Notes app az iOS 9.3-ban és az OS X El Capitan 10.11.4-es frissítésében, valószínűleg sokan döntenek úgy, hogy megpróbálnak átállni a fizetős vagy ingyenes Evernote szolgáltatásról az Apple saját jegyzetére. Elvégre ezt is elérjük online egy böngészőből, iOS eszközökön, OS X-es appból egyaránt. A szöveges jegyzeteket itt is kiegészíthetjük fotókkal, videókkal, rajzzal, PDF csatolmányokkal, linkekkel, sőt, a hangrögzítő appból is exportálhatjuk a felvételeket a jegyzeteinkbe. Kategorizálhatunk is kedvünkre.
Hacsak nem használunk Windowsos és Androidos Evernote alkalmazást, immár nagyon kevés olyan opció van, melyek miatt érdemes az ingyenes vagy közepes előfizetést igénybe venni (akad még azért, ezeket egyszer majd összefoglaljuk).
Szóval aki Macet és valamilyen iOS eszközt használ és digitális jegyzettömböt váltana, annak jó hír, hogy nagyon egyszerűen exportálhatja jegyzeteit az Evernote-ból a Notes-ba.

Evernote import Notes alkalmazásba

A dolog mostantól rendkívül egyszerű, csak az Evernote maces alkalmazására van szükségünk hozzá. Ha eddig ezt nem használtuk, telepítsük az OS X aktuális (10.11.4-es vagy későbbi) verziójára, lépjünk be Evernote fiókunkba vele, hagyjuk, hogy szinkronizálja jegyzeteinket, majd ha már minden elérhető az alkalmazáson belül, kattintsunk a File / Export Notes… menüpontra.
A megjelenő ablakban válasszuk ki az Evernote XML format opciót, majd kattintsunk a Save gombra (az Include tags for each note opciót nem árt bekapcsolva tartani, de nem létszükséglet).
Az eredmény egy .enex kiterjesztésű fájl lesz.
Indítsuk el az OS X-es Notes alkalmazást, kattintsunk a File / Import Notes… menüpontra, válasszuk ki az imént elkészült .enex fájlt és importáljuk minden Evernote jegyzetünket egyetlen kattintással. Képekkel, mellékletekkel együtt.
Mielőtt likvidáljuk örömünkben a teljes Evernote gyűjteményt, azért érdemes összehasonlítani, hogy minden ugyanúgy megvan-e a Notes-ban is, de ha igen, akár törölhetjük is a gépről az elefántos jegyzettömböt.

Ahogy fentebb említettük, nem biztos, hogy mindenkinek érdemes váltani, de aki csak az lap funkciókat használta, annak kár a Notes mellett egy másik hasonló alkalmazást is életben tartania Macen vagy iOS-en. A Notes esetében természetesen iCloudon keresztül megy a szinkronizálás is, így az OS X-en importált jegyzetek automatikusan átkerülhetnek a telefonunkra, tabletünkre is.

További iOS 9.3 tippeket is találnak olvasóink, erre a linkre kattintva >>>

Ne maradjon le erről sem!