iOS 9.3 tipp: jelszó jegyzetekhez – segítünk beállítani!

Az iOS 9.3 több újdonságot is hozott. Ilyen például a korábban már bemutatott Night Shift funkció, de emellett fejlődött kicsit a rendszer saját jegyzet alkalmazása is. Mostantól jelszavas védelemmel láthatjuk egy feljegyzéseinket, s a jelszó feloldásához természetesen akár a Touch ID is használható. A beállítása és használata nem teljesen egyértelmű, de sebaj, mi majd segítünk. Ha pedig már átlátjuk, nagyon hasznos és könnyen használható megoldás.

 

Beállítás: jelszó jegyzetekhez

Jegyzeteink jelszavazása nem különösebben bonyolult történet: nyissuk meg a Settings appon belül a Notes lapot. Itt válasszuk az újonnan megjelent Password opciót. A Change Password… opcióban adhatjuk meg a védelemhez használni kívánt jelszót. Régebbi iOS eszközökön, online, vagy Macen ennek beírásával érhetjük majd el a védett jegyzeteket, de az ujjlenyomat-olvasóval ellátott készülékeken bekapcsolhatjuk a Use Touch ID opciót is, így elég lesz az ujjunkat a Home gombra helyezni és máris látjuk amit szeretnénk.


Ha a beállításokkal megvagyunk, indítsuk el a Notes appot. Válasszuk ki a jelszavazni kívánt jegyzetet, majd érintsük meg a megosztás ikont (jobb felső sarok). A megjelenő panelen válasszuk a Lock Note gombot, majd adjuk meg a korábban meghatározott jelszavunkat (vagy használjuk a Touch ID funkciót). Ettől kezdve az adott jegyzet jelszavas védelemmel ellátott, amiről a jobb felső részen látható nyitott lakat árulkodik. A jegyzet zárolásához érintsük meg ezt a lakatot, a tartalom megjelenítése pedig ugyanígy oldalható meg.
A lezárt jegyzeteket a listában is megismerjük majd, mert a címük mellett egy kis lakat ikon jelzi, hogy védettek (illetve egy Locked felirat is megjelenik a dátum mellett).

Ne maradjon le erről sem!