iOS 9.3 tipp: Night Shift – kijelző igazítása a napszakhoz

A napokban megjelent új iOS 9.3 frissítés egy praktikus egészségmegőrző funkcióval ruházza fel az iPhone és az iPad rendszerét: a Night Shift segítségével mostantól a telefon vagy a tablet kijelzője automatikusan képes alkalmazkodni az adott napszakhoz.
Hasonlóról írtunk már Windowshoz és OS X-hez, vagyis maga a funkció korántsem akkor újdonság, de jó dolog, hogy az iOS immár maga is képes erre, nem kellenek külön appok a feladatra.
A lényeg amúgy annyi, hogy az adott napszakhoz igazodva a rendszer nem csak leveszi a fényerőt, hogy ne süsse ki sötétben a szemünket a kijelző, hanem kicsit melegebb árnyalatok felé tolja el a színeket is. Így ugyan kicsit “sárgásabb” lesz minden, de cserébe jobban kíméljük a szemünket, ami ugye megér ennyi kényelmetlenséget (pláne, hogy miután beállítottuk, nem is kell vele többet foglalkoznunk, automatikusan megy minden a maga útján).

 

Beállítás: Night Shift

A funkciót a Settings / Display & Brightness pontban találjuk, Night Shift néven. Megérintve ezt az opciót, bekapcsolhatjuk az időzített működést és azt is megszabhatjuk, hogy mettől meddig legyen aktív ez az üzemmód.

 

A Colour Temperature opcióban szabályozhatjuk, hogy mennyire nyúljon bele a színvilágba a rendszer, míg a Manually Enable Until Tomorrow opció bekapcsolásával azonnal bekapcsolható a Night Shift funkció, aznapra.

Ne maradjon le erről sem!