Zavaró részletek eltávolítása fotókról, egy mozdulattal, online

Ha képszerkesztésre terelődik a szó, két nagyon gyakori téma kerül elő: az egyik a fényképek hátterének törlése, a másik pedig a felesleges, zavaró részletek eltávolítása fotókról. Ez utóbbival kapcsolatban szeretnénk ma egy villámtippel szolgálni azoknak, akik nem rendelkeznek erre a célra megfelelő, telepített képszerkesztő vagy fotóretusáló programmal, de úgy hozta a sors, hogy a legutóbbi fényképükön rossz helyen áll egy villanyoszlop, belóg egy vezeték, vagy egyéb zavaró objektumok láthatók a fotón, amelyektől jó lenne utólag megszabadulni.

Cleanup.pictures: zavaró részletek eltávolítása fotókról, egy mozdulattal, online

Ma már tömegesen állnak rendelkezésre olyan alkalmazások, amelyekkel bárki, mindössze pár mozdulattal tud törölni egy képről objektumokat, úgy, mintha ott sem lettek volna. A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás ezen a téren nagyon sokat adott hozzá a képszerkesztők lehetőségeihez. Nem csak a Photoshop, de az olyan megoldások, mint mondjuk a Luminar AI is tartalmaznak e célra megfelelő eszközöket.

De miért kellene rögtön ilyen méretes alkalmazásokhoz nyúlnunk, ha csak átmenetileg van szükségünk ilyen funkcióra, vagy épp az adott gépen nincs is jogosultságunk programokat telepíteni. Akadnak e feladatra ingyenes, online megoldások is.

Korábban mutattunk már amúgy hasonlókat, de a Cleanup.pictures talán még azoknál egyszerűbb és hatékonyabb. Ha beérjük a 720p felbontással, akkor teljesen ingyen használhatjuk fotók átszerkesztésére, pontosabban arra az egy célra, amire készült: a felesleges, zavaró részletes törlésére a fényképekről.

Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy megnyitjuk az oldalt, feltöltjük a módosítani kívánt képfájlt, majd elkezdjük kijelölni, átfesteni rajta a törölni kívánt részleteket. Ez lehet egy ház ablaka, egy belógó villanyvezeték, egy madár stb. Bármi, amire nincs szükség a képen. A Brush Size opcióban módosíthatjuk ecsetünk méretét is, így a kisebb részletek is egyszerűen átfesthetők.

Amint végeztünk egy részlet bezöldítésével, a webes program azonnal nekilát az eltávolításának. Mindezt másodpercek alatt elvégzi, s az eredmény az esetek nagy többségében igen meggyőző. Persze a Cleanup.pictures sem csodaszer, így előfordul, hogy nem sikerült teljesen nyomtalanul eltüntetnie valamit a fotóról, de javarészt sikerrel szokott járni, ha nem túl összetett a törlendő rész környezete. Ha végeztünk, a módosított képet egyetlen mozdulattal letölthetjük az oldalról a Download linkre kattintva.

Ha valakinek a 720p felbontás kevés és nagyobb fotókat is szeretne feldolgozni, a jobb felső sarokban található HD opció bekapcsolásával oldhatja ezt meg, de csak egy gyors regisztráció, illetve a plusz funkció előfizetése után. Aki azonban beéri a 720p mérettel, annak regisztrálnia sem kell. Ingyen használhatja ezt az online appot.

Ne maradjon le erről sem!