Zenelista házi kedvenceknek: zene kutyának, macskának, hörcsögnek stb.

Rengetegen tartanak otthon házi kedvencet. Legyen szó kutyáról, macskáról, hörcsögről vagy bármi egyébről, egy biztos: a gazdi minden szeretne megtenni azért, hogy kis kedvence kedvében járjon (mellesleg ez legtöbbször kölcsönös). Nos, bár nem feltétlenül jelenthetjük ki, hogy tudományos tény, de azért meglehetősen jó esély van rá, hogy a megfelelően kiválasztott zenével éppúgy hangulatba lehet hozni az állatokat is, mint az embereket. Vagyis ha koncentrálnánk, ha nyugalomra vágyunk, ha szeretnénk elaludni, vagy épp egy kis felpörgésre vágyunk testmozgás közben, a jól megválasztott zene mindig jó szolgálatot tesz. De mégis, létezik megfelelő zene kutyának, macskának. hörcsögnek, papagájnak, pintynek, kaméleonnak, s megannyi más háziállatnak? Nos, a Spotify szerint van megfelelő zenelista házi kedvenceknek, ráadásul teljesen testreszabható kivitelben! Lássuk, miként állítható össze pár kattintással megfelelő lejátszási lista házi kedvenceknek.

Zenelista házi kedvenceknek, avagy zene kutyának, macskának, hörcsögnek stb.

A Spotify Pet Playlist (avagy Spotify for pets) oldalon gyakorlatilag pár kattintással állíthatjuk össze kis kedvencünk saját zenei listáját, a fajtájának, hangulatának stb. megfelelően. Elsőként ki kell választanunk, miféle háziállat éldegél velünk egy fedél alatt. A kis képek alapján ez pillanatok alatt megy. Ezután be kell lépnünk Spotify fiókunkba (ha eredetileg ezt nem tettük meg anno az adott böngészőben), majd válaszolni kell néhány kérdésre az állatkánk vérmérsékletével, hangulatával stb. kapcsolatban.

Angolul nem tudók számára is teljesen egyértelmű lesz, hogy az adott kérdés mit jelent és a két lehetséges válasz közül melyik irányba kell húzni a csúszkát, merthogy egy kedves kis animáció ad visszajelzést az adott válaszról. Amúgy pedig csak a Next gombot kell nyomogatnunk a továbblépéshez.

A legvégén már csak annyi a teendőnk, hogy beírjuk házi kedvencünk nevét, hiszen így névre szóló listát kapunk, Miután végeztünk, elkezdhetjük hallgatni a friss zenei válogatást a böngészőben működő Spotify lejátszóval, de ennél azért praktikusabb, ha inkább a telepített Spotify alkalmazásban keressük meg az automatikusan a Gyűjteményem részbe bekerülő új listát.

Az így létrehozott lista alapvetően a Spotify-ban szólalhat meg, ráadásul a használatához nincs szükség élő előfizetésre, az ingyenes regisztráció is megteszi. Ha valaki szívesebben használná az így létrehozott zenei listát az Apple Music vagy hasonló zenei szolgáltatások egyikében, akkor a korábban bemutatott módszerrel konvertálhatja a választott zenelistát.

Azt természetesen nem javasoljuk – sőt, ellenezzük -, hogy cikkünk nyitóképéhez hasonlóan fejhallgatót erőltessen bárki a kutyára, macskára, vagy bármely más háziállatra. De egy jó minőségű hangszóró, nem üvöltő hangerőn valószínűleg megfelel a célnak.

Spotify for Pets: általános lejátszási lista házi kedvenceknek

Ha nem akarunk a saját lejátszási listával bajlódni, akkor van általános változat is előre összerakva a Spotify-ban, amelyet erre a linkre kattintva lehet elérni. Így elég azt felvennünk a saját gyűjteménybe. S hogy mennyire váltja be reményeinket ha zenével szórakoztatjuk az állatokat? Nos, ez sajnos pont úgy működik, mint az embernél: egyénre szabott. Ha kipróbáljuk, kiderül, hogy elérjük e az összeállítással a kívánt hatást. Mellesleg azt kell mondanunk, ezeken az esős őszi napokon mi is kifejezetten élveztük a válogatásokba bekerülő zeneszámokat, nagyon kellemes háttérzenék. Szóval adott esetben akkor is érdemes megtartani ezeket a gyűjteményben, ha rajtunk kívül a kutyának se kellenek.

Ne maradjon le erről sem!