A Google kereső sötét felületének bekapcsolása bármely böngészőben

A sötét – vagy éjszakai – üzemmód manapság nagy divat. Mostanra szinte mindegyik modern operációs rendszer grafikus felülete megkapta azt a lehetőséget, hogy válthassunk a világos és sötét témák között, s jócskán megnőtt a kétféle üzemmódot támogató alkalmazások száma is. Igaz ez a Google okostelefonos appjaira, illetve a cég online programjaira is. Sőt, a Chrome böngészőre is. Mostantól azonban sokak kedvenc webes keresője, a Google.com is képes ruhát váltani. Google kereső sötét felületének bekapcsolása bármely böngészőben, nem csak a Chrome-ban, de akár a Firefox-ban, Safariban stb. is használhatjuk sötét, fekete felülettel a keresőt.

Google kereső sötét felületének bekapcsolása bármely böngészőben

Ahhoz, hogy a Google kereső sötét felülettel jelenjen meg a böngészőnkben, nincs szükség semmiféle extra plug-in telepítésére. Egyszerűen nyissuk meg a keresőt (google.com), majd kattintsunk a felület jobb alsó sarkában látható Beállítások linkre. A felugró menüben kattintsunk a Keresési beállítások menüpontra, majd a megjelenő lapon kattintsunk a Megjelenés lehetőségre a felület bal oldalán.

Az így megjelenő oldalon tudunk választani a felület különféle üzemmódjai közül. A Sötét téma és Világos téma opciók meglehetősen egyértelműen jelölik, hogy ha fixen szeretnénk valamelyik felületet használni, akkor a kettő közül melyiket kell választani. Ha végeztünk, a Mentés gombra kattintva a Google rögzíti a választásunkat, s ettől kezdve minden egyéb böngészőben – amelyekben be vagyunk jelentkezve a Google fiókunkkal – a választott üzemmódban töltődik be a Google kereső.

Az Alapértelmezett opció választásával elvileg a rendszer beállításainak megfelelően választ a kereső a világos és a sötét variációk között, de ez nálunk egyik böngészőben és rendszerben sem működött egyelőre. Sebaj, amíg ez az opció is teszi majd a dolgát, felhívjuk a figyelmet, hogy aki nem akarja állandóra beállítani egyik üzemmódot sem, a Google.com oldal Beállítások linkjére kattintva akár egyetlen kattintással is válthat közöttük, ha a felugró menü legalsó menüpontját választja, amely az épp aktuális témától függően az alábbi nevek egyikére hallgat: Sötét téma ki vagy Sötét téma: be. A felirat mellett még egy kis ikon is jelöli, hogy nappali (világos) vagy éjszakai (sötét) üzemmódba vált-e majd a kattintás után a keresőfelület.

Ne maradjon le erről sem!