Heti TOP: chat matricák készítése és QR kód létrehozás

A matricák (stickers) használata szinte mindegyik népszerű chat alkalmazásban lehetséges. Így aztán sokakban felmerülhet az igény, hogy ne csak a készítők és a közösség által létrehozott matrica csomagokat tudja használni, hanem akár saját képecskéket is létrehozhasson. Nos, akinek ez minden vágya, annak jó hír, hogy a héten mutattunk ehhez egy remek appot iOS-re, amellyel jelenleg az iMessage, Telegram és WhatsApp alkalmazásokhoz készíthetünk saját chat matricákat (rajzolhatunk vagy átalakíthatunk fotókat), de jó esély van rá, hogy a támogatott programok listája bővüljön a közeljövőben.

Szintén az iPhone-t használóknak lehet hasznos a hét másik tippje, amelyben megmutattuk, miként lehet QR kódokat létrehozni iOS alatt, anélkül, hogy ehhez extra programot kellene feltelepíteni a telefonra. Villámgyors és egyszerű megoldás, bármilyen típusú QR kód létrehozásához.

Végül a Windowst használóknak is mutattunk érdekességet: egy programot, amellyel maradék nélkül eltávolíthatók a megunt alkalmazások, illetve a kéretlen böngésző modulok. De ezen felül lehetővé teszi azt is, hogy egyetlen kattintással frissítsünk akár több telepített szoftvert is a gépen. Képes folyamatosan felügyelni a telepítéseket is, így naplózni tudja a telepítés során a gépre kerülő fájlokat, Registry bejegyzéseket, hogy később tökéletesen kitakaríthassa azokat a rendszerből, ha erre utasítjuk.

Ne maradjon le erről sem!