Heti TOP: webkamera letiltása és jelszóval védett e-mailek küldése

Ezen a héten mutattunk egy praktikus alkalmazást Windowsra, amelynek segítségével megakadályozható a kamera és a mikrofon illetéktelen használata. Végre nem kell legarasztani a laptopba beépített webkamerát, hiszen egyetlen kattintással dönthetünk arról, hogy azt elérhessék a programok és a rendszer, vagy sem. Így biztosak lehetünk benne, hogy csak akkor kapcsolódik be a kamera és a mikrofon, amikor mi szeretnénk használni.

Szintén remek program, igaz, ezúttal macOS-re a Text Art 4, amelynek legújabb frissítését teszteltük, lévén számos hasznos új funkcióval bővítették: immár vannak benne rajzeszközök, tovább bővült a felhasználható ikonok száma stb. A részletek elolvashatók tesztünkben, amelyből az is kiderül, miért olyan egyszerű bannereket, képeslapokat, webes gombokat, borítókat, fejléceket, 2D és 3D feliratokat és egyéb grafikákat létrehozni ezzel a programmal.

Végül arról is szó esett – immár platformoktól függetlenül -, hogy miként lehet jelszóval védett e-maileket küldeni ismerősöknek, kollégáknak, ügyfeleknek. Nem csak a levelek szövegét, hanem azok csatolmányait is védhetjük így, ráadásul akad olyan megoldás is a javasoltak között, amely e2e titkosítással végzi a küldést, így az érintetteken kívül tényleg senki nem férhet hozzá az e-mail tartalmához. S ami a legjobb, mindezt akár ingyen is megoldhatjuk.

Ne maradjon le erről sem!