PDF átalakítás JPG formátumba, egyszerűen és ingyen

A PDF az egyik legnépszerűbb dokumentum formátum, amely kiváló megoldást jelent a szkennelt anyagok digitális tárolására éppúgy, mint fontos dokumentumok megosztására, az eredeti tördelés, elrendezés megőrzésével. Arra már számtalan online szolgáltatást és telepíthető programot mutattunk, hogy miként lehet egy Word dokumentumból, képsorozatból, vagy bármilyen egyéb anyagból PDF fájlt készíteni. Még azzal is foglalkoztunk, hogyan lehet egy PDF-ben található táblázatból Excel táblát készíteni. De mi van akkor, ha valaki épp az ellenkező irányba menne? Hogyan oldható meg a PDF átalakítás JPG formátumba, hogy egyszerű képfájlt kapjunk a PDF dokumentum eredeti oldalaiból? Nos, mutatunk e feladatra több megoldást is!

PDF átalakítás JPG formátumba online

A legegyszerűbb megoldás – amely minden rendszeren működik, ráadásul telepíteni sem kell hozzá semmilyen programot – az, ha keresünk egy online konvertáló eszközt. Ilyenekből meglehetősen sok van, de mi az alábbiakat ajánljuk:

  • CloudConvert: ez egy rendkívül sokoldalú online konvertáló, amely ennek megfelelően képes a PDF fájlokból JPG képeket létrehozni is. Gyors, egyszerűen használható ls megbízhatóan működik.
  • Smallpdf: a Smallpdf érdekessége, hogy nem csak a PDF dokumentum oldalaiból tud JPG képeket varázsolni, de ha arra van szükségünk, képes kiszedegetni a PDF-be ágyazott képeket is. Sajnos ezt a funkciót nem adják ingyen, csak a PRO előfizetéssel, viszont az oldalak konvertálására szabadon használhatjuk ezt a szolgáltatást is.
  • PS2PDF: a PS2PDF nevéből ugyan nem következne, de alkalmas a PDF-JPG átalakításra is. Ráadásul villámgyorsan működik. Leszámítva, hogy ritka elavult felülete van, érdemes használni.
  • FreeConvert: végül itt van még a FreeConvert is, amely hasonlóan a CloudConverthez, számtalan fájlformátummal elbír, így az sem okoz neki gondot, hogy a PDF dokumentumból JPG képet hozzon létre. Ez egy biztonságos szolgáltatás, amelynél az átalakításra fájlok feltöltése 256 bites SSL titkosítással történik, majd 2 óra múlva törlődnek a szerverről.

A fentiek közül bármelyik szolgáltatás jól jöhet a PDF-JPG átalakításra, de ha valaki esetleg nem szeretne online eszközökhöz nyúlni, mutatunk egy-egy praktikus offline megoldást is Windowsra és macOS-re egyaránt.

PDF átalakítás JPG formátumba Windows 10 alatt

Sajnos a Windows jelenleg nem képes alapból megoldani ezt a kihívást, de szerencsére akad ingyenes alkalmazás hozzá a Widodows 10 Áruházában. A lényegre törő nevű PDF to JPEG ugyan rendkívül puritán darab, de a célnak megfelel.

A felület felső részén található gombsoron kell végigzongoráznunk az első három gombot, vagyis: megnyitni a PDF dokumentumot, kiválasztani a célmappát, majd elindítani a konvertálást. Választási lehetőség nincs, a PDF oldalaiból JPG képek lesznek, más formátumot nem támogat a program.

PDF átalakítás JPG formátumba macOS alatt

Macen egy fokkal egyszerűbb a helyzet, ugyanis a rendszer saját Preview alkalmazása is gond nélkül megoldja a PDF oldalak JPG formátumba mentését. Egyszerűen nyissuk meg vele a kérdéses PDF dokumentumot, majd válasszuk a File / Export… menüpontot. A megjelenő párbeszédablak Format opciójánál választhatjuk ki a célformátumot, amely jelen esetben lehet a JPEG is.

A formátumon belül megadható a leendő JPG kép felbontása és a tömörítés erősségét is szabályozhatjuk. Ha ez is megvan, egyszerűen kattintsunk a Save gombra, s a Preview elkészíti nekünk a JPG fájl(oka)t. Ennél egyszerűbb megoldást keresve sem találnánk, a Preview-t ugyanis telepíteni sem kell, ott van a Macen alapból, a macOS rendszer részeként.

Ne maradjon le erről sem!