Heti TOP: nyaralásos appoktól az e-book szerkesztőkig

Mivel itt a nyár, s végre úgy tűnik, lehetővé válik a nyaralás is (jobbára belföldön), úgy gondoltuk összeszedjük, milyen alkalmazásokat érdemes telepíteni az okostelefonokra a nyaraláshoz. Ezek segítségével egyszerűsödhet a tervezés és maga a nyaralás is kényelmesebbé tehető. Bármikor, bárhol jól jöhetnek, s jó részük teljesen ingyenes. Szóval ajánlott őket feltenni iOS-re és Androidra egyaránt.

Szintén ezen a héten válogattuk össze azokat a programokat, amelyekkel könnyen és gyorsan lehet epub vagy PDF formátumú e-bookokat készíteni. Van közöttük ingyenes és akad fizetős megoldás is, van, amelyikkel kész dokumentumból faraghatunk e-könyvet, s van olyan is, amely már a tartalom megírását is segíti. Szóval van választék bőven, s ami még fontos: minden platformra. Így Windowson, macOS-en, vagy épp Linuxon egyaránt belefoghatunk az e-bookok készítésébe.

Végül a hét egyik izgalmas tesztalanya volt egy zseniális kis pomodoro app, amely iOS és macOS alatt használható arra, hogy hatékonyabbá tegye a munkát vagy tanulást. Használhatjuk ingyen is, bár akad néhány praktikus extra funkciója, amelyek miatt érdemes lehet beruházni a Pro változatba. Mindenesetre az ingyenes sem tartalmaz reklámokat vagy elviselhetetlen korlátozásokat. Szóval érdemes kipróbálni!

Ne maradjon le erről sem!