Heti TOP: programozás egyszerűen és e-mail csatolmányok titkosítása

Ezen a héten szemügyre vettük az egyik legjobb alternatív fejlesztőrendszert, milyen változásokon ment keresztül az elmúlt években. A Xojo segítségével Windowsra, macOS-re, Linuxra, Webre, és iOS-re egyaránt készíthetünk professzionális, natív alkalmazásokat, méghozzá meglepő könnyedséggel. A programozással ismerkedőknek is elsőrangú választás, már csak azért is, mert az ismerkedéshez teljesen ingyen letölthető.

Szintén ezen a héten került terítékre a Tresorit egyik újdonsága: egy plug-in, amellyel Outlookból (Windowson, macOS-en és weben egyaránt), illetve a Gmail webes felületéről küldhetünk end-to-end titkosítású csatolmányokat a leveleinkben. Pár mozdulattal gondoskodhatunk a kényes adatok, dokumentumok védelméről.

Végül a héten megmutattuk azt is, miként lehet elébe menni a Google fiókokban hamarosan kötelezően alkalmazandó 2FA bejelentkezés beállításának, hogy ne rossz pillanatban érjen minket váratlanul, hogy meg kell tennünk. A kétlépcsős azonosítás használata nagyobb biztonságot nyújt Google – és vele Gmail – fiókunknak, beállítani mindössze pár mozdulat, s azt is eláruljuk, miként lehet könnyen használni a mindennapokban.

Ne maradjon le erről sem!