Heti TOP: időzített PC leállítás és weboldal fotózás

Ezen a héten mutattunk egy nagyszerű online szolgáltatást, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan lehet eltüntetni a fotókról a hátteret. Így könnyedén kiemelhetjük a fotóról annak tárgyát és felhasználhatjuk például Photoshop montázsok készítéséhez, vagy beilleszthetjük egy Word dokumentumba, ahol kényelmesen körbefuttatható a szöveggel. Sok előnye van, de alapvetően egy elég pepecselős munka, ám ezzel az online megoldással pillanatok alatt végezhetünk.

Emellett megmutattuk, miként lehet a legegyszerűbben lefotózni komplett weboldalakat a Firefox és Edge böngészőkben, amelyek erre anélkül képesek, hogy emiatt kiegészítőket kellene telepítenünk.Mindössze néhány egérkattintás és máris elkészült a fotó, amelyen a böngészőben görgetés nélkül nem látszó részek is szerepelnek.

Végül szintén ezen a héten került terítékre egy nagyon jól sikerült windowsos segédprogram, amellyel pillanatok alatt beállítható az időzített PC leállítás. Sőt, nem csak lekapcsolni, hanem újraindítani, elaltatni, hibernálni is tudjuk vele a számítógépet, az általunk megadott idő elteltével. Jól jöhet, ha nem akarunk végigvárni éjszaka egy nagyobb méretű letöltést vagy egy videó konvertálását.

Ne maradjon le erről sem!