Heti TOP: lenyűgöző fotóretusáló program és egy remek jelszókészítő

Ezen a héten mutattunk egy fotóretusáló alkalmazást – Windowsra és macOS-re egyaránt telepíthető -, amelyben fényképeinket AI segítséggel tuningolhatjuk. A legújabb verzió egyik érdekessége, hogy a virtuális égbolt immár tükröződik a fotókon látható vízfelületeken. Ezzel még élethűbb hatást érhetünk el, amikor egy fotón lecseréljük az eget. De ez csak egy apró részlet abból, mi mindenre képes ez a fotószerkesztő alkalmazás.

Emellett mutattunk egy online és offline egyaránt használható jelszógenerátort is, amellyel az elvárásainknak megfelelő (mi határozhatjuk meg, milyen karaktereket használhat és a jelszó maximális hosszát is), összetett jelszavakat lehet létrehozni. Sőt, ami igazán praktikussá teszi ezt a megoldást: akár egy lépésben több jelszót is generáltathatunk vele, ha arra van szükségünk.

Végül szintén ezen a héten került szóba, hogy miként lehet telepíteni a Signal nevű, biztonságos chat alkalmazást Windowsra, macOS-re és Linuxra. Merthogy ez a nagyszerű és jelenleg a legbiztonságosabbnak tartott chat app nem csak iOS és Android alatt működik, hanem az asztali rendszereken is. Igaz, a telepítése és a beüzemelése kicsit trükkösebb, mint okostelefonon, de így is mindössze pár mozdulat, s onnantól bármely eszközünkön használhatjuk, ugyanazzal a Signal fiókkal.

Ne maradjon le erről sem!