Üzenet visszavonása Signalban

Ha biztonságos csevegésről és videochatről van szó, a kedvenc ingyenes megoldásunk e célra kétség kívül a Signal. Bár a program készítői elsősorban a biztonságra fókuszálnak – e2e titkosítással tudunk csevegni vele az ismerőseinkkel -, az elmúlt időszakban számtalan kényelmi funkcióval is bővült a tudása. Éppen ezrt arra gondoltunk, az elkövetkező időszakban szolgálunk néhány tippel ehhez a programhoz is. Ezúttal például megmutatjuk, miként oldható meg egy üzenet visszavonása a Signalban.

Üzenet visszavonása Signalban

Ha véletlenül rossz kapcsolatnak küldünk egy üzenetet, vagy nem azt a képet sikerül átküldeni valakinek, amelyiket szerettük volna, a Signallehetőséget ad arra, hogy a félresikerült üzenetet visszavonjuk. Ez ráadásul rendkívül egyszerűen megy.

  • Nyissuk meg a kérdéses csevegést
  • Keressük meg visszavonandó üzenetet és tartsuk rajta az ujjunkat addig, amíg s billentyűzet fölötti eszközsáv le nem cserélődik és az új ikonok között megjelenik egy kis Kuka ikon.
  • Érintsük meg a Kuka ikont. A program ekkor rákérdez, hogy csak a saját felületünkről (Törlés számomra) vagy magunknál és a címzettnél is (Törlés mindenki számára) törölni kívánjuk-e a kijelölt üzenetet. Válasszuk ez utóbbit és erősítsük is meg a döntésünket, ha komolyan gondoljuk.

A Signal ekkor törli az üzenetet nálunk és a címzettnél egyaránt. Vannak azonban a dolognak feltételei: először is a címzett látni fogja, hogy van egy törölt üzenetünk. 

Emellett pedig számolnunk kell azzal, hogy ha a címzett azonnali értesítést állított be a Signalhoz, akkor az értesítésből – az okostelefon rendszerének üzenetközpontjában – adott esetben láthatja az üzenet eredeti tartalmát. Vagyis a legjobban akkor járunk, ha még az üzenetek vagy csatolmányok elküldése előtt átgondoljuk, tényleg jó helyre és tényleg a megfelelő információt küldjük-e el éppen. De ha minden kötés szakad, jól jöhet az utólagos törlés lehetősége is. Ha más nem, olyankor például nagy hasznát vehetjük, ha például jelszavakat osztottunk meg valakivel a Signalban, s már nincs szükség azok további elérhetőségére a programon belül.

Ne maradjon le erről sem!