Emojik és szimbólumok gyors elérése Windowson, macOS-en, Linuxon

Miközben a gyakran használt írásjeleket, speciális karaktereket (@, # stb.) a felhasználók többsége gond nélkül megtalálja a billentyűzeten, akad néhány olyan szimbólum, különleges karakter, amelyeket ugyan ritkábban használunk, de olyankor jó lenne gyorsan beilleszteni őket a készülő szövegbe, vagy akár grafikába. S bár a rendszerek többsége azért rendelkezik saját karaktertérkép alkalmazással, azok előszedése nem minden esetben megy egyszerűen. Mennyivel kézenfekvőbb lenne egy online gyűjtemény, amelyet megnyitunk a böngészőben bármely rendszeren, s aztán egyetlen kattintással kimásoljuk onnan a szükséges szimbólumot vagy akár egy emojit. Nos, anno mutattunk már erre egy megoldást, de ma kiegészítjük a gyűjteményt egy újabb darabbal, amellyel az emojik és szimbólumok gyors elérése Windowson, macOS-en, Linuxon egyaránt

HotSymbol: emojik és szimbólumok gyors elérése Windowson, macOS-en, Linuxon egyaránt

HotSymbol oldal a lényegét tekintve pont ugyanúgy működik, mint a korábban bemutatott CopyChar, csak a felületük tér el némileg. Ezen az oldalon első körben a leggyakrabban használt, népszerű szimbólumok várnak ránk, de ezekről egyetlen kattintással (Explorer All Symbols gomb) továbbléphetünk a teljes gyűjteményre, illetve a főoldalon van még lehetőségünk akár kategóriák szerint keresgélni a szimbólumok között. 

Ugyanígy – kicsit lejjebb görgetve – az emojik-ból is a legnépszerűbbek vannak kiemelve a főlapon, de az Explore All Emoji gombbal már ugorhatunk is a teljes kínálatra, vagy válogathatunk kategóriák szerint.

Bármelyik szimbólumra vagy emojira kattintunk az oldalon, automatikusan másolódik a Vágólapra, így kényelmesen beilleszthetjük onnan szövegekbe, képszerkesztőkbe. De van a HotSymbolnak egy extra funkciója is: ha a More Information of … feliratú gombra kattintunk (ahol a … helyén az adott kategória neve áll, például Star Symbols, vagy Currency Symbols stb.), akkor a megjelenő oldalon kattintva a számunkra fontos szimbólumra, már nem a vágólapra másolódik, hanem megjelennek a rá vonatkozó kódok az alábbi formátumokban: Unicode, Alt Code, HTML Code, CSS Code, HEX Code. Itt ezek közül tudunk úgy választani, hogy az adott kód Vágólapra kerüljön és felhasználhassuk kódszerkesztőben, webszerkesztőben, grafikai szoftverekben.

További extraként találunk az oldalon egy Fancy Font Generator nevű online eszközt, amellyel izgalmasabbá tehetünk feliratokat, illetve egy Text Decorators eszközt, amely ugyanez, csak pepitában, kicsit más megközelítésben téve izgalmasabbá a beírt szöveget. Mindkét esetben egy kattintás, hogy a felturbózott karakterláncot Vágólapra tegyük és felhasználjuk TXT fájlokban, vagy egyéb szöveges dokumentumokban.

Ne maradjon le erről sem!