Minden beállítás a személyes adatok védelméhez: Windows, macOS iOS, Android

Ma kivételesen nem mi szolgálunk részletes tippekkel a különféle rendszerbeállításokat illetően, hanem egy olyan oldalt mutatunk, amelyen egy pakkban megtalálható minden beállítás a személyes adatok védelméhez. Üljünk akár windowsos PC vagy éppen egy Mac előtt, használjunk androidos okostelefont vagy iPhone-t, ezen az oldalon minden lényeges beállítást megtalálunk. Sőt, az olyan közösségi oldalak, mint a Facebook, Twitter, Instagram optimális adatvédelmi beállításait is megtaláljuk rajta.

Kaspersky Privacy Check: minden beállítás a személyes adatok védelméhez

A Kaspersky cég neve valószínűleg a többségnek ismerős, hiszen az egyik neves antivírus- és biztonsági szoftver fejlesztő cégről van szó. Rengeteg ingyenes szolgáltatásuk és szoftverük van, előbbiek egyike a ma ajánlásra kerülő Kaspersky Privacy Check.

Ezen az oldalon – sajnos jelenleg csak angol és orosz nyelven – rengeteg hasznos beállítási tippet olvashatunk a különböző operációs rendszerekkel, közösségi oldalakkal és csevegő appokkal kapcsolatban. Ha végigmegyünk az összes beállításon, jelentősen erősíthetjük személyes adataink védelmét. Az oldalon kiválaszthatjuk, milyen mértékben szeretnénk fokozni biztonságunkat (Relaxed, Medium, Tight), majd egy kattintással továbbléphetünk az éppen használt rendszerrel (ezt az oldal beazonosítja számunkra), vagy az adott termékekkel kapcsolatos ajánlásokra. Értelemszerűen minél erősebben szeretnénk védeni adatainkat, annál több beállítást érdemes elvégezni a felajánlottakból.

Bár sajnos csak angol és orosz nyelven használható az oldal, akit ez nem zavar, annak rendkívül hasznos ez az összefoglaló. Nem csak lépésről lépésre végigvezeti a felhasználókat a menüpontokon és opciókon, hanem röviden meg is indokolja, mit, miért érdemes ki- vagy bekapcsolni, illetve milyen működésbeli hatása lehet esetleg egy adatvédelmi beállításnak. Így elkerülhetjük, hogy olyan mértékben korlátozzuk le a rendszer vagy a programok, online szolgáltatások működését, ami már zavaróan hat a hétköznapi használat során.

Ne maradjon le erről sem!