Youtube videók szöveggé alakítása: olvassunk Youtube videókat cikként, képekkel

Miközben a legtöbb felhasználó egyértelműen a videós tartalmakat részesíti előnyben online szórakozás közben, még mindig sokan vannak, akik jobban szeretnék nyugodtan elolvasni a tartalmakat, mint végignézni egy-egy videót. De hogyan olvassunk Youtube videókat cikként, ha egyszer teljesen más formátumban kerülnek fel a népszerű videomegosztó oldalra? Nos, a Youtube videók szöveggé alakítása, képekkel, csodás formában (kicsit az angol nyelvterületen népszerű Medium.com blogoldal stílusában) megjelenítve sem jelent majd problémát az alábbi, ingyenes weboldalnak köszönhetően.

Nyomtassunk vagy Olvassunk Youtube videókat cikként

Értelemszerűen nem minden esetben járunk jobban egy videó szöveggé alakított másolatával, hiszen seregnyi természetfilm, jópofaság, termékbemutató van a Youtube-on, amelyeknek alapvetően csak videós formában van létjogosultságuk, legalábbis anélkül, hogy hozzáértő szerkesztők ne alakítanák át őket nyomtatott vagy online cikké. Merthogy a tartalom azért meghatározza az automatikus átalakítás lehetőségeit. Ráadásul egyelőre az átalakítás magyar nyelvű videókkal nem megy, elsősorban az angol nyelvű anyagokat konvertálhatjuk ily módon. Azokat viszont szinte másodpercek alatt. Ha olyan videót találunk, amelynek narrációja szerintünk kiválóan értelmezhető lenne írásban, pár képpel illusztrálva (természetesen azok is a videó megfelelő részéből vannak kiemelve), akkor semmi sem akadályozhat meg minket, hogy akár a számítógépen, akár a tableten, okostelefonon, vagy éppen nyomtatva is reprodukáljuk a videót.

Youtube videók szöveggé alakítása, képekkel

Ha valaki úgy dönt, inkább elolvasná egy videó tartalmát, mintsem végignézné azt, nem kell mást tennie, csak ellátogatni a Videoticle oldalra, s ott a Paste Youtube video link here szövegmezőbe bemásolni a kérdéses Youtube videó linkjét.

Ha ez megvan, csak egy kattintás a Go gombra, s pár másodperccel később már olvashatjuk is az anyagot, gyönyörűen tördelve, a videóból kivágott, s a szöveg megfelelő részére beillesztett képekkel illusztrálva.

Ennyi! A dolog működik bármilyen eszközön (PC, Mac, okostelefon, tablet), csak egy böngésző kell hozzá. Egyelőre csak angol nyelvű videókkal lehet használni, de a készítők ígérete szerint hamarosan lesz majd fordító funkció, s talán egyszer majd a magyar nyelvű videókat is pillanatok alatt átírhatjuk vele formás online cikké.

A kész cikkel túl sok dolgot nem tehetünk, például hiába próbáljuk menteni Pocket gyűjteményünkbe, ott sajnos csak az eredeti videóként jelenik meg. Annak viszont nincs akadálya, hogy azonnal elolvassuk a böngészőben, esetleg kinyomtassuk, vagy a nyomtatás helyett PDF-be mentsük. Utóbbira a Windows 10, a macOS és az iOS rendszerek egyaránt képest alapból. Az asztali rendszerekhez a módszert leírtuk a Gmail példáján keresztül bemutatva itt (Gmail levelek mentése PDF-be), az iOS-en alkalmazható trükköt pedig itt.

Ne maradjon le erről sem!