Háttérkép fotózás iPhone-nal precízen, de egyszerűen

Viszonylag gyakran mutatunk olyan weboldalakat, amelyekről háttérképeket lehet letölteni, sőt, mutattunk már olyan appokat is, amelyekkel egyedi háttérképek készíthetők mindössze néhány mozdulattal, grafikusi tehetség és tapasztalat nélkül (nekik amúgy jól jöhet a pár napja bemutatott Adobe Photoshop Camera app is, amely ingyen tölthető le iPhone-ra, és döbbenetesen látványos fotókat készíthetünk vele). Ma is elsősorban azoknak mutatunk egy lehetőséget, akik saját háttérképet szeretnének kreálni, pontosabban olyan fotókat készítenének, amelyek pontosan illeszkednek a telefonjuk képernyőjére, s a háttérképként használt felvételen valóban minden oda kerül a kijelzőn, ahová azt megálmodtuk. Következzen a háttérkép fotózás iPhone-nal, valóban precíz kivitelben.

Lockne: háttérkép fotózás iPhone-nal precízen, de egyszerűen

A Lockne nem tartozik a túlbonyolított alkalmazások közé. Egyszerű célszoftver, amelyet egyetlen célra készítettek: precízen megkomponált háttérképeket lőhetünk vele a saját okostelefonunkhoz.

Ennek megfelelően a program felépítése követi a hagyományos kamera appokét, azzal a különbséggel, hogy itt nincsenek a fotózás után izgalmas fényelési eszközeink és nem vár ránk temérdek izgalmas szűrő sem. Cserébe viszont a felvétel során az előnézeti képre varázsolhatjuk a Zárolt képernyő vagy a Főképernyő elemeit (előbbinél az óra, a zseblámpa és kamera gombok, utóbbinál néhány minta ikon). Emellett választhatunk, hogy az előlapi vagy a hátlapi kamerával kívánunk-e fényképezni.

A jelenlegi verzió ennyit tud, ez azonban bőven elég arra a célra, amire kitalálták: pontosan hozzáigazíthatjuk leendő fotónkat a képernyőnk méretéhez, felbontásához és a Zárolt képernyő vagy a Főképernyő elemeihez. Ha megvan a kompozíció, csak exponálunk és kész. Vadonatúj háttérképünk máris bekerül az iOS Fotók alkalmazásába, ahonnan pár mozdulattal megtehetjük háttérképnek. Előtte persze a Fotók appban (vagy egy másik iOS-re készült képszerkesztőben) még tuningolhatunk a látványon, de a lényeg már megvan: a háttérképnek készült fotó tökéletesen illeszkedik majd telefonunk képernyőjéhez és az iOS felületének elemeihez.

Sajnos a program nem ingyenes, de ha úgy gondoljuk, hogy szükségünk van rá, 1090 forintos áron megvásárolhatjuk az App Store-ban. Legalábbis a cikk készültekor ennyiért árulják.

A fentieken kívül nincsenek extra funkció, mindössze annyival kényeztet még, hogy lecserélhetjük az alkalmazásikont különféle színű variációk egyikére a Settings részben, illetve ugyanitt találunk egy Reduce Haptics opciót is, ha zavarna minket a haptikus visszajelzés az exponáláskor.

Ne maradjon le erről sem!