Így lesz biztonságos jelszavunk: ingyenes jelszóellenőrző oldal

A megfelelő jelszó kiókumlálása olykor meglehetősen sok fejtörést okozhat, hiszen – mint azt korábban már megírtuk – amellett, hogy saját adataink biztonsága érdekében érdemes minden online fiók esetében eltérő jelszót alkalmazni, az sem árt, ha mások számára tényleg nehezen kitalálható jelszót találunk ki minden új regisztrációnkhoz. Ha az ember valamilyen jelszómenedzser programot használ, az általában tartalmaz jelszógeneráló funkciót is, így ott nem kunszt kiötölni egy vadinatúj, biztonságos jelszót, amely megfelel a legmagasabb elvárásoknak is. De akkor is lehet tuti jelszavunk, ha nem használunk ilyen alkalmazásokat. Arról pedig, hogy az általunk kitalált jelszó valóban biztonságosnak számít-e, meggyőződhetünk az alábbi ingyenes jelszóellenőrző oldal segítségével.

ingyenes jelszóellenőrző oldal

Valamikor tavaly év végén jelent meg a népszerű NordVPN szolgáltatás készítőinek új, biztonságos jelszómenedzser alkalmazása, a NordPass. Erről írtunk részletes tesztet, így akit érdekel, mire képes ez a program, minden megtudhat róla erre a linkre kattintva. Azonban a cég időközben közzétett egy teljesen ingyenes jelszóellenőrző szolgáltatást is, amelyet a NordPass oldalon lehet elérni, egészen pontosan itt.

Ez nem éppen egy túlbonyolított eszköz, sőt, kifejezetten egyszerű a használata: beírjuk az általunk kitalált jelszót, az online app pedig többféle szempont alapján kielemzi azt és megállapítja, mennyire biztonságos. Sőt, ha úgy találja, hogy nem megfelelő, akkor azt is elárulja, mint kellene változtatnunk, hogy nehezebben megfejthető jelszót kapjunk. Ráadásul azt is ellenőrzi nekünk, hogy volt-e már olyan eset, amikor az általunk megadott jelszó nyilvános adatbázisokba került, így ismert lehet a kiberbűnözők számára.

Csodák azért sincsenek, a NordPass online jelszóellenőrzője is a megszokott szempontokat veszi figyelembe: hossz, kis- és nagybetűk, számok, szimbólumok használata. Nem generál véletlenszerű jelszavakat, de arra tökéletes, hogy ellenőrizhessük saját agyszüleményeinket. Így létrehozhatunk olyan jelszót, amit még könnyen megjegyzünk, de egyben biztonságos is.

Ne maradjon le erről sem!