Gyors jegyzetelés Chrome-ban, egyetlen kattintással

Bár a Chrome-ot elsősorban böngészésre használjuk, a program bővíthetőségének köszönhetően seregnyi extra funkciót integrálhatunk még, hogy még kényelmesebbé tegyük napi teendőink elvégzését. Így például a gyors jegyzetelés Chrome-ban is megoldható bármikor, az alábbi kis kiegészítő telepítése után. Nem kell többé jegyzetfüzetért kapkodni, vagy elindítani egy jegyzet alkalmazást. A frissiben talált fontos infókat azonnal feljegyezhetjük, közvetlenül a böngészőben.

Papier: gyors jegyzetelés Chrome-ban, egyetlen kattintással

Papier névre keresztelt Chrome plug-in telepítése után gyakorlatilag azonnal nekiláthatunk a jegyzetelésnek. Elég ehhez megnyitni egy új lapot a böngészőben, amelyen innentől a Papier felülete jelenik meg (de ugyanez elérhető az eszközsávon megjelenő ikonnal is).

Nem helyettesít egy Evernote vagy Bear szintű jegyzet alkalmazást, de arra, hogy hirtelen jött ötleteinket átmenetileg felvázoljuk valahol, tökéletesen megteszi. Felülete abszolút minimalista, nincsenek gombok, amit írunk, azt azonnal menti. Egyelten jegyzeten dolgozhatunk csak benne, vagyis tényleg átmeneti vázlatokhoz ideális.

A szövegek formázhatók is, ehhez használhatjuk a szövegszerkesztőkben megszokott gyorsbillentyű kombinációkat (például Ctrl + B a félkövér formázáshoz), illetve részben markdown jelöléseket is, például a címek, alcímek beírásához. Sőt, használhatunk jelölőnégyzeteket is, ha tennivalólistát vezetnénk benne.

Minimalista felépítése dacára azért akadnak extrái is. A bal alsó sarokban látható “…” menüben változtathatjuk a jegyzetelő felület színvilágát és a betűtípust is, illetve átkapcsolhatunk éjszakai módba, vagy teljes képernyős szerkesztésre. Ugyancsak itt elérhetjük a szövegformázási funkciókat is, ha nem akarunk billentyűkombinációkkal bajlódni.

Mindent egybevetve a Papier ugyan nem egy Evernote, de ha gyorsan akarunk jegyzetelni, nagyon jól jöhet a hétköznapok során. Akár egy blogbejegyzés gyors megírásához is praktikus lehet. Kipróbálásával nincs mit vesztenünk, hiszen teljesen ingyen beüzemelhető.

Ne maradjon le erről sem!