Arcok kivágása csoportképről és mentésük önálló képként, egy mozdulattal

Számtalan képszerkesztési feladathoz mutattunk már ingyenes, online eszközöket, kezdve fotók hátterének eltávolításától a képek szocmédia oldalakon elvárt méretekre vágásig. Ma is egy ezekhez hasonló céleszközt mutatunk: egy online szolgáltatást, amellyel egy mozdulat csupán az arcok kivágása csoportoképről és mentésük önálló képként. Bár a feladat nem mindennapi, ha valakinek éppen ez jutott, bizonyára örül majd, hogy egy 20 fős csoportképről nem kell egyenként kijelölni, külön fájlban megnyitni, esetleg egyenként effektezni a csapat minden egyes tagjának arcképét.

FaceMaze: arcok kivágása csoportképről és mentésük önálló képként, egy mozdulattal

FaceMaze e cikk készültekor teljesen ingyen használható, ráadásul nem kell telepíteni, hiszen elég megnyitni az oldalt a kedvenc böngészőnkben, majd feltölteni a – maximum 8 MB méretű – fotót. Alap esetben ezután máris kattinthatunk a Download Results gombra, hogy pár másodperccel később már letöltődjön egy ZIP fájl, benne minden egyes arcképpel, önálló képfájlonként.

Ez már így önmagában is nagy segítség lehet, de a készítők kicsit felturbózták a dolgot. A csoportkép feltöltése előtt beállíthatunk egy-két extra jellemzőt is, így például: választhatunk pár szűrőből, hogy érdekesebbé tegyük az arcképeket, illetve beállíthatjuk, hogy milyen mértékű lekerekítésre van szükségünk a fotók sarkainál (akár teljes kör alakú fotókat is kreálhatunk így), illetve azt is, hogy milyen százalékban vágja le a környezetet a program az illető feje körül. Emellett kiválaszthatjuk azt is, milyen formátumban van szükségünk az arcképekre. Az olyan alapok, mint a JPG és a PNG mellett akár HEIC vagy WebP képformátumokat is kérhetünk.

Mindent egybevetve a FaceMaze nagy segítség lehet, ha csoportképeken szereplő kollégákról, ismerősökről kell arcképeket kreálni. Rengeteg időt megspórolhatunk a mesterséges intelligenciára építő arcfelismerő bevetésével, az effektek használatának lehetősége pedig már csak hab a tortán.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató