Ingyen naptár 2020-ra: naptár készítés, akár saját fotókkal is

Noha manapság már sokan használják a számítógépen, vagy még inkább az okostelefonokon található naptár alkalmazásokat (a legjobbakat korábban összeválogattuk), még mindig nem ment ki a divatból a hagyományos fali naptár. S mivel közeledik az idei év vége, s vele a jövő év, időszerű gondoskodni arról, hogy legyen otthon naptár 2020-ra is. Sőt, akár ingyen naptár is, ha mi magunk készítünk egyet. A saját naptár készítés ráadásul nem is ördöngösség! Még csak telepíteni sem kell hozzá semmit, elkészíthetjük online, egyszerűen a böngészőben.

Ingyen naptár 2020-ra: saját naptár készítés, akár fotókkal is

Házilagos naptárkészítésről gyakorlatilag minden évben szó esik nálunk, hiszen évről évre találunk olyan hasznos megoldásokat, amelyekkel bárki, mindenféle grafikusi tehetség, vagy haladó számítógépes ismeretek nélkül készítheti el falinaptárát. Lássuk hát, idén milyen online szolgáltatások állnak a rendelkezésünkre, hogy ingyen készítsünk 2020-as naptárat.

Time and Date: egyszerű, de praktikus naptárak

Naptárkészítés kapcsán örök kedvencünk a Time and Date, amelynek két előnye van a többiekkel szemben: szinte a végtelenségig testreszabhatók a naptárai, illetve magyar nyelvű naptárak is létrehozhatók vele. Utóbbit sajnos nagyon kevés online naptárkészítő app teszi lehetővé. Egyelten hiányossága van ennek a szolgáltatásnak: nem helyezhetünk el fotót a naptárakon.

A Time and Date esetében készíthetünk éves, havi, heti, vagy napi bontású naptárakat, s amellett, hogy ezeket teljesen honosított változatban készíthetjük el, még a nemzeti és egyéb ünnepnapok automatikus feltüntetésére is képes az online program. Minden naptár testreszabható, egy halom extra opciót kapcsolgathatunk (például holdfázisok) ki- vagy be. Mindezt teljesen ingyen. 

Ha esetleg családi vagy több hónapot egyszerre mutató naptárra vágyunk, akkor sajnos fizetnünk kell a szolgáltatásért. Ugyancsak fizetnünk kell, ha szeretnénk eltüntetni a Time and Date logót a naptárról, ám ez nem annyira zavaró, hogy ne lehetne megtűrni rajta. A hagyományos éves, havi, heti, napi naptárak díjmentesen készíthetők el és tölthetők le PDF formátumban, hogy aztán kedvünkre kinyomtathassuk azokat.

Greetingsisland: naptár-stílusok széles választéka

Szintén nagyszerű online naptárkészítő a Greetingsisland, amellyel már sokkal látványosabb naptárakat tudunk létrehozni. Temérdek sablonból választhatunk, a legkülönfélébb stílusokban, hogy aztán havi lebontású naptárat készítsünk a segítségükkel.

Vannak közöttük olyanok, amelyeket eleve elláttak stílusos illusztrációkkal, de akadnak olyanok is, amelyekhez feltölthetünk saját fotókat (gépről, Facebookról, Dropboxról), hogy teljesen egyedi naptárat kapjunk. Érdekesség, hogy ha a Manage Events linket választjuk a naptárszerkesztő felületen, akkor lehetőségünk van a számunkra fontos ünnepnapok beírására, amelyek így eleve ott lehetnek a naptárban nyomtatáskor (illetve első körben a PDF változat mentésekor).

Ha regisztrálunk, menthetjük is a terveket, ha nem, akkor csak letölteni tudjuk azokat a végén, PDF formátumban. Sajnos a magyar nyelv ezen az oldalon nem használható a naptárakon, de ha ez nem zavar minket, nagyszerű és rendkívül stílusos naptárakat gyárthatunk a segítségével.

PicallyCalendar: naptár saját fotóval

Ugyancsak jól használható – bár a magyar nyelvet szintén ignoráló – online alkalmazás a PicallyCalendar, amely havi, heti, és éves naptárak készítésére hivatott. Itt a fő hangsúly azon van, hogy saját fotóval lássuk el a naptár lapjait.

Az oldalon vannak ingyenes és fizetős sablonok egyaránt, ezek mindegyike online szerkeszthető, vagyis nem kell hozzájuk külön program, mindent módosíthatunk a PicallyCalendar felületén. A végeredményt aztán itt is PDF formátumban tölthetjük le, hogy később bárhol, bármikor kinyomtathassuk azt.

Letölthető sablonok Wordhöz, Excelhez és Google irodai csomaghoz

Végül mutatunk két nagyszerű oldalt, amelyeken ugyan nincs lehetőség a közvetlen munkára, viszont egy kattintás a 2020-as naptár sablon letöltése, hogy aztán a Microsoft vagy a Google irodai alkalmazásaiban (Microsoft Word, Microsoft Excel, Google Dokumentumok, Google Táblázatok) teljesen testreszabhassuk azokat. Az egyik oldal a Calendarlabs.com, a másik a Vertex42.com. Mindkettőn óriási a választék.

E megoldás hátránya, hogy külső szerkesztőre van szükségünk, előnye viszont, hogy abban a végtelenségig alakíthatjuk bármelyik sablont: átírhatunk rajtuk bármit, módosíthatjuk a színvilágot, a betűtípust, cserélhetjük az illusztrációkat, fotókat stb.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató