Érdekes alkalmazásindító felület Androidra, hatékonyságunk növeléséhez

Számtalan módon növelhetjük produktivitásunkat, kezdve a koncentrációt segítő zenéktől, az inspiráló háttérképekig. Sőt, akadnak olyan alkalmazások is, amelyek adott esetben kikényszerítik, hogy egy adott dologgal foglalkozzunk csak. Nos, ma egy ilyen appot mutatunk: egy érdekes alkalmazásindító felület androidra, hatékonyságunk növeléséhez. Nem állítjuk, hogy ez a legsokoldalúbb alkalmazásindító, de az kétségtelen, hogy segíthet abban, hogy ne kalandozzunk egy a tanulásra vagy munkára szánt idő közben másfelé. Máris elmondjuk, miként!

Morph: alkalmazásindító felület androidra, hatékonyságunk növeléséhez

Morph a hét elején bemutatott Unlock Clock apphoz hasonlóan szintén a Google műhelyéből került ki és teljesen ingyen tölthető le androidos okostelefonokra. Lényege, hogy lecserélhetjük vele az alap alkalmazásindító felületet egy minimalista, de ennek ellenére egész látványos (de legalábbis igen színes) változatra, amelyen mindig csak azon programok ikonjai jelennek meg, amelyekkel az adott időpontban foglalkozhatunk.

Természetesen mi határozzuk meg, hogy mikor, mire használnánk az okostelefont, s ehhez mely appok lennének nélkülözhetetlenek. Létrehozhatunk több csoportot (például Munka, Szórakozás, Utazás stb.), amelyekbe beválogathatjuk az adott teendőkhöz hasznos appokat, ügyelve rá, hogy ne kerüljön a felületre olyan app, amely csak megzavarna, vagy eltérítene minket az éppen kitűzött céloktól.

A csoportok között egyetlen mozdulattal válthatunk bármikor, de amúgy időponthoz és naphoz is köthetjük, hogy mikor, melyik “ikonhalom” legyen aktív. Így ha kell, a program automatikusan azokat az alkalmazásokat teszi elérhetővé, amelyeket a kérdéses időszakban használni szándékozunk.

A Morph megtehető alapértelmezett alkalmazásindító felületnek is (ezt általában a Beállítások felületen választhatjuk ki az androidos készülékeken).

Összegzésül

Mindent egybevetve a Morph egy nagyon praktikus és a minimalista felületek kedvelői számára talán még szépnek is ítélhető alkalmazásindító. Funkcióit tekintve persze jócskán elmarad akár egy EMUI vagy One UI felület mellett, hiszen se widgetek, se háttércsere, s egyéb izgalmas lehetőségek nincsenek benne. Cserébe viszont mindig csak azokat az alkalmazásokat engedi elérni, amelyekre éppen szükségünk van. Vagyis arra, hogy megregulázzuk magunkat mondjuk munkaidőben, kifejezetten jó választás.

Androidos programok teszteléséhez a HONOR 20 Lite készüléket használjuk, a HONOR jóvoltából.

Ne maradjon le erről sem!