A legjobb rádió program iPhone-ra, online rádiók lejátszásához

Korábban megmutattuk, miként lehet befogni az ingyenes VLC Media Playert, hogy szinte bármilyen online rádió műsorát lejátszhassuk a számítógépen (Windows, macOS vagy Linux alatt egyaránt). Ezúttal azoknak szolgálunk egy rövidke tippel, akik iOS alatt szeretnének rádiót hallgatni. Ez ugyebár alapból kissé macerás, hiszen az Apple nem tesz rádiót az iPhone-okba. Szerencsére a legtöbb hazai és külföldi rádióadó az interneten is hallgatható, online stream formájában. Vagyis csak a megfelelő lejátszó programot kell megtalálnunk, s bár az adatforgalmunk terhére, de gyakorlatilag bárhol rádiózhatunk az iPhone-nal is. Nos, ma megmutatjuk, melyik – szerintünk – a legjobb rádió program iPhone-ra, amelyet villámgyorsan konfigurálhatunk és teljes kényelemben rádiózhatunk vele bárhol, bármikor.

A legjobb rádió program iPhone-ra, online rádiók lejátszásához

A RadioApp két változatban is elérhető az App Store-ban. A RadioApp Pro fizetős alkalmazás, míg a RadioApp, a simple radiofedőnevű verzió ingyen is használható, de akkor el kell viselnünk egy reklámcsíkot, s le kell mondanunk pár funkcióról. Utóbbit is felvértezhetjük a Pro változat tudásával, de ez esetben már előfizetős rendszerben.

Mi a RadioApp Pro verziót teszteltük, amely kifejezetten jól használható, sokoldalú rádió app. Felülete letisztult, könnyen használható. Van világos és sötét téma is hozzá, így mindenki az ízléséhez vagy a napszakhoz szabhatja a külsejét.

Az állomásokat kereshetjük manuálisan, amihez egy nagyon praktikus vízszintesen görgethető állomáskeresőt kapunk (AM és FM adókhoz egyaránt, ez váltható a beállításokban). De ennél sokkal egyszerűbb, ha engedjük a programnak az automatikus állomáskeresést. Ilyenkor akár a GPS adatoknak megfelelően is képes az adott ország adóit előkutatni méretes (40 ezer állomást tartalmazó) adatbázisából és konfigurálni azokat. Természetesen a kedvencek mentésére is van lehetőség, így később mindent elérünk egy mozdulattal.

Talán mondanunk sem kell, hogy a RadioApp Pro képes háttérben is lejátszani az éppen hallgatott adást, így akkor is rádiózhatunk vele, ha éppen más alkalmazásban is babrálunk közben. 

Összességében azt kell mondanunk, hogy ennél egyszerűbben beállítható és kezelhető, illetve letisztultabb és ízlésesebb felülettel rendelkező rádió appot nem láttunk még iOS-re. Szerintünk kihagyhatatlan darab, ha valaki nem tud élni a hagyományos rádióállomások hallgatása nélkül.

Ne maradjon le erről sem!