Kényelmi extra: Chrome könyvjelzők megjelenítése oldalsávban

A Safari, Opera, Opera GX és Vivaldi böngészők esetében alapból megoldható, hogy könyvjelzőinket bármikor megjelenítsük vagy elrejtsük az oldalsávban. A Chrome – egyelőre – erre nem képes, de mivel a program remekül bővíthető extra funkciókkal, természetesen megoldható a Chrome könyvjelzők megjelenítése oldalsávban, méghozzá teljesen testreszabható módon, szóval valószínűleg még jobban is járunk, mintha egy fapados változatot integráltak volna a böngészőbe.

Chrome könyvjelzők megjelenítése oldalsávban

Ahhoz, hogy az oldalsávos gyűjteményt beüzemeljük, nem kell mást tennünk, mint ellátogatni a Könyvjelző oldalsáv elnevezésű kiegészítő oldalára a Chome Webstore-ban, s ott egy kattintással telepíteni a kiegészítőt a böngészőbe.

Első nekifutásra érdemes végigkattogni az alap konfigurálás néhány lépésből álló folyamatát, ahol meghatározhatjuk, hogy a böngészőablak mely oldalán jelenjenek majd meg könyvjelzőink, mit kelljen tennünk a megjelenítésükhöz (például kattintás a böngészőablak bal szélén), s milyen színvilágot kapjon a felület.

Később ennél sokkal jobban is testreszabható a modul, így például dönthetünk a feliratok méretéről, a mappákat jelző ikonok stílusáról, a görgetősáv milyenségéről, az oldalsáv színvilágáról stb. A legapróbb részletek sorsa is a mi kezünkben van, így a végére garantáltan olyan megjelenést és működést alakíthatunk ki, amely a leginkább kézre áll a napi használat során.

Érdemes kipróbálni, szerintünk praktikusabb, mintha állandóan megjelenítjük a könyvjelző eszköztárat, vagy a menüből kellene mindig elérni a gyűjteményt. Ez természetesen ízlés kérdése, de a lehetőség bárki számára adott, s a plug-in ingyen letölthető, ha szükségét érezzük.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató