Saját Office: tökéletes kényelem a Microsofttól

A héten foglalkoztunk már érintőlegesen a Microsoft Office irodai csomaggal, amikor megmutattuk, miként csalható elő a LibreOffice-ban a Microsoft Office szalagos eszköztárához hasonló felület. Ma viszont konkrétan a Microsoft irodai csomagjához mutatunk extrát, ami nem más, mint a Saját Office fedőnevű kis alkalmazás, amely bárki számára ingyen letölthető a Windows 10 alkalmazásboltjában, s igencsak kényelmessé teszi dokumentumaik, alkalmazásaink menedzselését.

Saját Office: irodai munka teljes kényelemben

Ha a Microsoft Office-t használjuk otthon, vagy az irodában, az általában azt jelenti, hogy irgalmatlan mennyiségű dokumentumot, Excel táblát, s hasonló anyagokat gyártunk nap mint nap. Ezek között kiigazodni aztán olykor elég nehéz, ha az embernek nem sikerül kialakítania egy jól használható rendszerezési módszert.

Ezen segíthet a Microsoft Saját Office nevű kis alkalmazás, amelyet ingyen lehet letölteni a Windows 10 Microsoft Store felületéről. Ez a program ugyanis egyetlen felületen fogja össze minden, az Office-szal kapcsolatos ténykedésünket és információnkat:

  • Kezdőlap: innen egy kattintással elérhetjük a legutóbb használt dokumentumokat és az fontosabb Office alkalmazásokat
  • Saját fiók: Office 365 előfizetésünk állapotát mérhetjük fel innen indulva.
  • Programok: telepített Office programok indítása és továbbiak telepítése egy kattintással
  • Dokumentumok: a legutóbb használt dokumentumok listája
  • Súgó és oktatás: egy kis segítség a kezdőknek (is)
  • Visszajelzés: ha gondunk van a programokkal, szolgáltatásokkal, jelezhetjük a Microsoft felé

Mindent egybevetve – bár korszakalkotó újdonságnak nem nevezhető – egy kifejezetten praktikus központi felülettel szolgál számunkra a Saját Office, amelyről sokkal egyszerűbb nekivágni a munkának, mintha a Start menüben kellene keresgélni a programokat, vagy éppen a már elindított alkalmazásokon belüli menüben kutatni a korábban használt dokumentumok után. Egy próbát biztosan megér, aztán kiderül, hogy kinek, mekkora segítséget jelent a napi rutinfeladatok gyorsításában.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató