Csoportos letöltés Chrome-ban, minden megnyitott oldalról

Nemrég készítettünk egy összeállítást a legjobb Chrome letöltésvezérlőkből, amelyek a leghatékonyabban egyszerűsíthetik a képek és más fájlok letöltését a weboldalakról. A felhozatalban szerepelt egy Simple Mass Downloader nevű kiegészítő is, amely méltán került be a legjobbak válogatásába, hiszen mindent tud, amire csak szükség lehet a csoportos letöltéseknél. Sőt, még többet is. Akad például egy kevésbé szembetűnő funkciója, amely pedig sokak számára lehet előnyös. Ez nem más, mint a csoportos letöltés Chrome-ban, minden megnyitott oldalról. Vagyis ha már egyszer ott sorakoznak a megnyitott oldalak, s rajtuk a letöltendő anyagok, az egész feladatot megoldhatjuk pár kattintással. Mutatjuk a nem éppen bonyolult módszert!

Csoportos letöltés Chrome-ban minden megnyitott oldalról

A megoldás természetesen a Simple Mass Downloader plug-in telepítésével kezdődik, hiszen az egész folyamatot ez vezényli majd le a Chrome-ban. Ezután nincs más teendőnk, mint szépen megnyitni minden olyan oldalt – önálló füleken/lapokon -, amelyekről letölteni valónk van. Ez lehet linkelt fájl (letölthető programok, PDF-ek stb.), vagy az oldalakba beágyazott képek egyaránt.

Miután mindent összeválogattunk, kattintsunk a Simple Mass Downloader ikonra a Chrome eszköztárán és a megjelenő ablakban kattintsunk a Load Page Links felirat melletti gombra (több egymásra halmozott oldalt jelképező ikon, Collect links for open tabs and add them to the list leírással. Ekkor újabb panel ugrik fel, amelyen kiválaszthatjuk, hogy az összes megnyitott böngészőlapról, vagy csak kiválasztottakról szeretnénk-e letölteni. Ha mindről, akkor válasszuk az All opciót.

Értelemszerűen töltsük ki a rendelkezésre álló extra opciókat (beállíthatjuk például a linkek szűrését, vagy az Only Images opció bekapcsolásával azt is, hogy csak a képeket töltse le a program).

Ha ezzel megvagyunk, a panel alján lévő Start gombra kattintva összeállíttathatjuk a programmal a letöltési listát. Az így kapott listát aztán még átnézhetjük. Pipálgassuk ki azt az elemet, amire szükségünk van (vagy akár egy kattintással az összeset a lista tetején lévő jeleölőre kattintva), s rögtön el is indíthatjuk a letöltéseket a Simple Mass Downloader paneljének alján látható kis letöltés ikonra kattintva.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató