A legjobb letöltésvezérlők Chrome böngészőhöz

Az internet számtalan izgalmas, hasznos és szórakoztató dologra használható. Többek között temérdek tartalom tölthető le onnan a számítógépre: videók, zenék, programok stb. S éppen a letöltés az, ami sokaknál problémát szokott okozni, különösen, ha nagyobb fájlokról van szó. A folyamat hajlamos megszakadni, belassulni, ráadásul ha túl sok letöltés megy párhuzamosan, kifogyhatunk a sávszélességből és onnantól minden mozdulat fájóan lassúvá válik a neten, ameddig a letöltések tartanak. Ezeken a problémákon segíthetnek a különféle letöltés-vezérlő szoftverek, amelyek sorrendben állítják a letöltéseinket, s egymás után beütemezik azokat, illetve megoldják a letöltés folytatását, ha netán megszakadna. Ráadásul később a letöltött fájlok menedzseléséhez is kényelmes felületként szolgálnak. Így most megmutatjuk, melyek – szerintünk – a legjobb letöltésvezérlők Chrome böngészőhöz.

A legjobb letöltésvezérlők Chrome böngészőhöz

A letöltés-menedzser alkalmazások tehát nagyon hasznosak lehetnek, így arra gondoltunk, mutatunk néhányat mi is. Azonban ezúttal nem natív, önálló szoftverekkel szolgálunk, hanem kifejezetten a Chrome böngészőbe beépíthető kínálatból igyekeztünk kiválasztani a két – szerintünk – legjobbat.

Chrono Download Manager

Személyes kedvencünk a Chrono Download Manager, egyszerűen azért, mert teljesen letisztult, ízléses felülete van, amelyen könnyű menedzselni a letöltött fájlokat. Emellett pedig tökéletesen testreszabhatók vele a letöltési folyamatok, amelyeket teljesen automatizálhatunk is.

Meghatározhatjuk, hogy hány párhuzamos letöltés engedélyezett egy időben (akár azt is, hogy azonos szerverről mennyit tölthet le egyszerre), beállítható, hogy miként kezelje a letöltött fájlok elnevezéseit, vagy hogy egy letöltésre kattintáskor automatikusan elinduljon, vagy csak hozzáadódjon a várakozási listához, hogy később töltsük le a kérdéses fájlt, amikor épp nem használnánk másra a gépet és az internetet.

Ha egy oldalról az összes képet, vagy minden linkelt fájlt (PDF-ek, programok stb.) egyszerre szeretnénk letölteni, az sem jelent majd gondot. A Chrono Download Manager gombra kattintva az felajánlja az adott oldal minden letölthető elemét, mi pedig kedvünkre kiválogathatjuk, melyekre van szükségünk (akár fájltípus szerint is), majd egy mozdulattal elindíthatjuk a letöltésüket.

A CDM egyébként átveszi a Chrome eredeti letöltésvezérlője fölött az uralmat, így teljesen megszabadulhatunk a Chrome alsó részén felugró letöltést jelző gomboktól (ez a funkció is kikapcsolható persze, ha mégis ragaszkodunk a Chrome eredeti letöltési felületének megtartásához is).

Simple Mass Downloader

Szintén jó szolgálatot tehet a Simple Mass Downloader, amely ugyancsak alkalmas arra, hogy automatikusan vagy manuálisan (előbb összegyűjtve, majd egyszerre elindítva) menedzseljük vele a letöltéseket.

Bár a felülete talán kevésbé letisztult – könnyű elveszni a különféle gombok funkciói között -, de cserébe a letöltendő anyagok összeválogatása, majd a csoportos letöltés indítása nagyon egyszerű és gyors vele.

Miként a másik ajánlott plug-in, ez is képes akár az éppen megnyitott oldal összes linkjét is képes felvenni a letöltési listára, sőt, a linkelt PDF-ek és képfájlok listára vétele sem jelent neki gondot (csak kattintsunk a jobb egérgombbal az adott oldal egy üres részén és válasszuk az Add page links to list menüpontot). Így ha egy megnyitott weblap összes képét le akarjuk tölteni, az pár kattintás lesz csupán.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató