Ingyenes zenelejátszó program Youtube zenék lejátszásához

A Youtube és a SoundCloud kimeríthetetlen tárháza az ingyen hallgatható zenéknek. Előbbin a legújabb dalokat is megtaláljuk, persze alapvetően videós formában, utóbbin pedig rengeteg remek alternatív előadó dalaiból csemegézhetünk, teljesen ingyen. Csak hát lássuk be, elég kényelmetlen zenét hallgatni rajtuk, ha ezt a háttérben tennénk, általunk összeválogatott lejátszási listák alapján. Szerencsére több megoldás is van arra, hogy kényelmesebbé tegyük a zenék lejátszását ezekről az oldalakról. Korábban mutattunk erre egy online lejátszási-lista összeállítót, illetve azt is megmutattuk már, miként lehet a Youtube-on elérhető zenei videók alapján a népszerű Spotify-ban összeállítani lejátszási listákat. Így nem a videókat, hanem valóban hangfájlokat streamelhetünk a háttérben, a Spotify-ban megszokott módon, de a Youtube-ról összeválogatva ami kell. Mai tesztalanyunk viszont egy ingyenes zenelejátszó program Youtube zenék lejátszásához. Segítségével kényelmesen, egy felületről menedzselhetünk mindent. Sőt, nem csak a Youtube-ról válogathatunk!

Zenelejátszó program Youtube zenék lejátszásához, ingyen

A Cloud-player egy ingyenes, cross-platform alkalmazás, amelyet használhatunk Windowson, macOS-en és Linuxon egyaránt. A program nagyjából úgy működik, mint bármely megszokott zenelejátszó szoftver, csak éppen itt a Youtube, a SoundCloud és a MixCloud szolgáltatások adják a tartalmat. Közvetlenül a programban tudunk keresni a kedvenc előadóinkra, vagy éppen a kívánt dalok címére.

S mivel zenelejátszóról beszélünk, természetesen van lehetőség lejátszási listák összeállítására is. Így aztán teljes kényelemben játszhatjuk le a Youtube videókat, a SoundCloud és MixCloud zeneszámokat egyetlen felületen. Ennél kényelmesebben ezt a feladatot szinte már lehetetlen megoldani. A Cloud-Player tényleg nagyon jól sikerült darab: gyors, egyszerűen használható, ízléses. Ráadásul ha nem akarjuk összekötni a saját Youtube vagy SoundCloud fiókunkkal, az sem zavarja, használhatjuk “vendég” üzemmódban is (a keresésben simán összeállíthatunk így is saját listákat, vagy rábízhatjuk a programra, hogy automatikusan tegye ezt meg a keresési kifejezések alapján).

Sok extra nem került a programba, de nem is igazán van szükség semmire. Talán csak egy EQ kellene még bele a tökéletesebb hangzásért. De enélkül is remekül használható és sokkal kényelmesebbé teszi a zenelejátszást a népszerű videomegosztók és dalmegosztók kínálata alapján.

Ne maradjon le erről sem!